Roef: "Ik probeer te pakken wat er te pakken valt"

Omdat Silvio Proto rust kreeg, heeft Davy Roef nog eens gekeept bij Anderlecht. En de 20-jarige deed dat met verve. Hij was man van de match in het bekerduel op Zulte Waregem. "Ik heb inderdaad enkele goeie reddingen verricht en ben blij dat ik de ploeg zo heb kunnen helpen", vertelt hij aan Sporza.


Roef oogstte eerder dit seizoen veel lof in de Champions League-match op Galatasaray. Toen startte hij voor het eerst in de basis in de plaats van de geschorste Proto. Proto is de onbetwiste nummer één, maar coach Besnik Hasi gebruikt Roef in de bekerduels. En daar toont hij ook zijn talent."Roef hield ons in de match in Waregem", zag Hasi. Roef stopte pogingen van Verboom en Aneke. Roef blijft er wel bescheiden bij: "Ik ben blij dat we een goed resultaat meenemen naar de terugmatch, al hadden we het geluk wel wat aan onze kant vandaag bij onze goals. Als de coach me opstelt, doe ik mijn best. Ik probeer te pakken wat er te pakken valt. Ik denk dat ik de ploeg zo veel mogelijk help."


De complimenten volgen: "De coach heeft wel nog niks gezegd, maar dat komt misschien nog. Voor mij hoeft dat echter niet. Ik heb genoeg felicitaties gekregen van de ploegmaats en het thuisfront. Ik doe ook maar gewoon mijn job."
Roef heeft wel geen garantie dat hij bekerdoelman blijft: "Als de coach zegt dat Silvio speelt, moet ik dat respecteren. De coach is de baas."

Sporza

cofidiscup zulte roef

Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender
Anderlecht gelinkt aan verdediger in Zweden

Meer nieuws...