Roef: "Ik probeer te pakken wat er te pakken valt"

Omdat Silvio Proto rust kreeg, heeft Davy Roef nog eens gekeept bij Anderlecht. En de 20-jarige deed dat met verve. Hij was man van de match in het bekerduel op Zulte Waregem. "Ik heb inderdaad enkele goeie reddingen verricht en ben blij dat ik de ploeg zo heb kunnen helpen", vertelt hij aan Sporza.


Roef oogstte eerder dit seizoen veel lof in de Champions League-match op Galatasaray. Toen startte hij voor het eerst in de basis in de plaats van de geschorste Proto. Proto is de onbetwiste nummer één, maar coach Besnik Hasi gebruikt Roef in de bekerduels. En daar toont hij ook zijn talent."Roef hield ons in de match in Waregem", zag Hasi. Roef stopte pogingen van Verboom en Aneke. Roef blijft er wel bescheiden bij: "Ik ben blij dat we een goed resultaat meenemen naar de terugmatch, al hadden we het geluk wel wat aan onze kant vandaag bij onze goals. Als de coach me opstelt, doe ik mijn best. Ik probeer te pakken wat er te pakken valt. Ik denk dat ik de ploeg zo veel mogelijk help."


De complimenten volgen: "De coach heeft wel nog niks gezegd, maar dat komt misschien nog. Voor mij hoeft dat echter niet. Ik heb genoeg felicitaties gekregen van de ploegmaats en het thuisfront. Ik doe ook maar gewoon mijn job."
Roef heeft wel geen garantie dat hij bekerdoelman blijft: "Als de coach zegt dat Silvio speelt, moet ik dat respecteren. De coach is de baas."

Sporza

cofidiscup zulte roef

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...