Praet: "Nu moeten we zes op zes pakken"

Dennis Praet was weer uitmuntend tegen Oostende. Maar de laatste weken volgen bij dat spel ook de goals. En dat doet deugd voor een spelmaker die tot voor Brugge geen enkele keer scoorde.Praet scoorde twee keer en bracht zijn seizoenstotaal zo op drie stuks. "Ik denk dat ik een goed seizoen speel", lachte Praet met enige bescheidenheid. "Maar het is altijd leuk om je statistieken te kunnen opsmukken. Ik kom meer in de zestien meter de laatste weken en de ballen vallen ook al eens goed, zoals bij die tweede goal."


Dat het wel goed liep tegen Oostende na de wanprestatie tegen Moeskroen had verschillende redenen. "De Champions League zit erop en we kunnen ons nu honderd procent concentreren op de competitie. Dat speelt wel mee in de hoofden. Daarnaast zagen we voor de match dat we ineens vijfde stonden. En dat kon niet hé. Daar hoort Anderlecht niet thuis. Dat speelt op onze trots", aldus Praet.


Met zijn vormpeil en zijn goals is hij nu echt wel één van de favorieten voor de Gouden Schoen. "Het komt dichterbij hé", knikte Praet, die de laatste weken het item afhield. "Het is wel goed dat ik net nu begin te scoren. We zullen wel zien in de komende weken, maar nu moeten we zes op zes pakken eerst én die bekermatch winnen."Voetbalkrant

praet oostende

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...