Praet: "Nu moeten we zes op zes pakken"

Dennis Praet was weer uitmuntend tegen Oostende. Maar de laatste weken volgen bij dat spel ook de goals. En dat doet deugd voor een spelmaker die tot voor Brugge geen enkele keer scoorde.Praet scoorde twee keer en bracht zijn seizoenstotaal zo op drie stuks. "Ik denk dat ik een goed seizoen speel", lachte Praet met enige bescheidenheid. "Maar het is altijd leuk om je statistieken te kunnen opsmukken. Ik kom meer in de zestien meter de laatste weken en de ballen vallen ook al eens goed, zoals bij die tweede goal."


Dat het wel goed liep tegen Oostende na de wanprestatie tegen Moeskroen had verschillende redenen. "De Champions League zit erop en we kunnen ons nu honderd procent concentreren op de competitie. Dat speelt wel mee in de hoofden. Daarnaast zagen we voor de match dat we ineens vijfde stonden. En dat kon niet hé. Daar hoort Anderlecht niet thuis. Dat speelt op onze trots", aldus Praet.


Met zijn vormpeil en zijn goals is hij nu echt wel één van de favorieten voor de Gouden Schoen. "Het komt dichterbij hé", knikte Praet, die de laatste weken het item afhield. "Het is wel goed dat ik net nu begin te scoren. We zullen wel zien in de komende weken, maar nu moeten we zes op zes pakken eerst én die bekermatch winnen."Voetbalkrant

praet oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...