Van Holsbeeck: "Nog niets gehoord in de media over spelers waar ik echt mee bezig ben"

Anderlecht probeert vanavond tegen Oostende de JPL-kater van vorig weekend door te spoelen. In de competitie sputtert de paars-witte motor geregeld, maar in Europa kan Anderlecht wel mooie cijfers voorleggen. Manager Herman Van Holsbeeck ging in De zevende dag en bij Sporza Radio geen onderwerp uit de weg.


"Ik ben uiteraard trots dat we Europees kunnen overwinteren, maar nederlagen zoals tegen Moeskroen-Péruwelz liggen bij de club en de coach nog altijd zwaar op de maag", vertelt Herman Van Holsbeeck."Onze slogan is "The Art of Victory", de kunst van het winnen. Als je bij mindere goden weggespeeld wordt, ligt dat moeilijk. We moeten tegen Oostende winnen en moeten onze fans ook tonen dat we er niet alleen in Europa staan. We moeten in de competitie onze werkplunje aantrekken en knokken voor elke vierkante meter."


Waarom heeft Anderlecht het dan zo moeilijk om in eigen land de werkplunje uit de kleerkast te halen? "Als je verliest, is het eigenlijk een match van 1,5 punt. Je hebt nog de play-offs. Maar ik voel dat het een kwestie is van om de drie dagen motivatie te tonen. Dat moeten we uit de ploeg krijgen en dat kan alleen met ervaren spelers die de groep op sleeptouw kunnen nemen. We hebben momenteel toch iets te weinig ervaring in de ploeg. We spelen zonder Defour, Suarez en Nuytinck. Als we in de winterstop nog 1 à 2 ervaren spelers kunnen halen, gaan we deze dipjes veel minder hebben.""We zoeken spelers die al iets bewezen hebben of nog progressiemarge hebben. In de zomer hebben we alles gezet op Daniel Van Buyten. Als we die transfer hadden gerealiseerd, hadden we in Europa nog meer punten kunnen pakken."
Herman Van Holsbeeck zal dus weer genoeg huiswerk hebben in januari. "Ik praat wel niet meer over plan A of B. We willen 2 of 3 goeie voetballers aan de kern toevoegen. Of ik namen wil noemen? Neen, want dan gaat de prijs omhoog. En als ik die spelers dan niet kan aantrekken, krijg ik bakken kritiek."
Onder meer Alexander Scholz en Mbark Boussoufa worden genoemd bij de landskampioen. "Maar de spelers waar ik echt mee bezig ben, zitten nog in mijn binnenzak. Daar heb ik nog niets over gehoord in de media", lacht Van Holsbeeck. "We moeten ons wel op de buitenlandse markt richten. In België zijn de spelers onbetaalbaar."


Herman Van Holsbeeck over...
... de Europa League: "Dat we op de halve finales mikken? We hebben in de CL bewezen dat we kwaliteit hebben. We zijn ambitieus en gaan dat op het veld proberen waar te maken."


... Matias Suarez: "Iemand die bijna een jaar niet gevoetbald heeft op hoog niveau, heeft toch maanden nodig om de oude te worden. Zelfs als hij mee op winterstage gaat, betekent dat niet dat hij volledig zijn capaciteiten kan laten zien. We moeten dus iemand voor die positie halen."


... de play-offs: "Club Brugge heeft een uitgebreidere kern met ervaren spelers. Als ze minder spelen, winnen ze toch. Het zou ook dom zijn om te denken dat we het huzarenstukje van vorig seizoen (8 punten goedgemaakt in de play-offs) weer gaan herhalen. Onze grote concurrent mag maar 2 à 3 punten voorstaan. Dan kan het nog."


... het nieuwe stadion: "Het is de eerste keer dat de politici en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest volledig achter het project staan. Wij zijn voor een betere competitie en stadions. Wij zijn ook bereid om een huurprijs conform de markt te betalen. Dat betekent toch 7 à 10 miljoen euro per jaar. We gaan ervoor en we hopen dat het ons gegund wordt."

Sporza

vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...