Anderlecht telt Oostende eenvoudig uit

Anderlecht blijft in het spoor van leider Club Brugge na thuiswinst tegen KV Oostende. Dankzij Dennis Praet boekte paars-wit zijn ruimste overwinning van het seizoen tegen een onmondige kustploeg.

Na de wanprestatie op Moeskroen, wilde Anderlecht zich in eigen huis herpakken tegen KV Oostende. De drie punten waren nodig om in het spoor van Club Brugge te blijven en dat deed Besnik Hasi op het middenveld met Leander Dendoncker. Ook N'Sakala kwam in de ploeg waardoor Frank Acheampong een rij naar voor schoof in de plaats van Conte. Bij de bezoekers ontbraken Jordan Lukaku en Carl Hoefkens wegens blessure, John Jairo Ruiz was geschorst. Daardoor had Fred Vanderbiest een plaatsje in de basis voor Jonckheere, Coussement en Coulibaly. Oostende was niet naar het Astridpark afgezakt om zich in te graven en was in de openingsminuten zeker de evenknie van Anderlecht. Toch drukte paars-wit al snel het gaspedaal in en dat leverde ook een verdiend doelpunt op van Dennis Praet, die een voorzet van Acheampong op de slof nam en Ovono verschalkte. Plots ging het snel voor de thuisploeg want amper drie minuten later mocht Mitrovic van dichtbij de 2-0 al tegen de touwen knikken. Oostende weerde zich kranig, maar de voorzetten van Berrier vonden geen einddoel. Aan de overkant kreeg Anderlecht wel nog goeie kansen om de wedstrijd helemaal in zijn plooi te leggen, maar Ovono ontzegde zowel Mitrovic als Praet in het slot van de eerste helft een tweede doelpunt.

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamers, terwijl er bij paars-wit gemakzucht in de ploeg sloop. De Kustjongens roken dat er iets inzat, maar waren net niet precies genoeg in de zone van de waarheid. Bovendien was er ook nog Silvio Proto die Canesin en Schmisser van een doelpunt hield. Oostende kreeg aan de overkant het deksel wel op de neus. Praet werd vrijgelaten en mocht kinderlijk eenvoudig de 3-0 binnen trappen. Boeken toe voor Oostende, dat nog wel op zoek ging naar een eerredder, maar daartoe in de zestien de finesse miste. Anderlecht voetbalde de wedstrijd rustig uit en pakte drie belangrijke punten. Paars-wit komt daardoor op plaats twee op vier punten van leider Club Brugge.

Goals: 20' Praet (1-0), 23' Mitrovic (2-0), 61' Praet (3-0)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Acheampong (82' Conté), Tielemans, Dendoncker, Praet (86' Cyriac), Najar, Mitrovic
Oostende: Ovono, De Schutter, Schmisser, Brillant, Coussement, Fernando Canesin (82' Blazevic), Siani, Jali, Berrier (55' Wilmet), Jonckheere (70' Ruytinx), Coulibaly
Gele kaarten: 20' Jonckheere, 80' Mitrovic, 81' Ruytinx, 81' Ovono, 90' Deschacht, 90' Coulibaly
Scheidsrechter: Wim Smet
Toeschouwers: 21.000

Jupilerproleague.be

oostende jupilerproleague

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...