Dendoncker: "Middenveld Praet, Tielemans en mezelf zou tof zijn"

Anderlecht zou tegen KV Oostende wel eens met Dennis Praet, Youri Tielemans en Leander Dendoncker kunnen starten. Het trio is 20,17 en 19 jaar oud. "Het zou wel tof zijn om te spelen met het jonge middenveld Praet, Tielemans en mezelf. We kennen elkaar goed van bij de jeugd. We spelen 's avonds ook vaak PlayStation tegen elkaar. Je kunt wel een heel jong middenveld hebben, maar uiteindelijk heb je toch ervaren mannen nodig", zegt Dendoncker in Het Nieuwsblad.

Besnik Hasi ziet alvast geen probleem. "Ik heb al veel gedurfd dit seizoen, hoor. Dit zou ik ook durven."


Leander Dendoncker geniet nog na van zijn knalprestatie in de Champions League op Dortmund. “Het was een geweldige ervaring”, zegt de 19-jarige middenvelder van Anderlecht.
“Jurgen Klopp kwam mij na afloop feliciteren met mijn wedstrijd. Ik kreeg ook 54 sms’jes met felicitaties. Maar de knop moet nu weer snel omgedraaid. De match van zondag tegen Oostende is belangrijker dan die tegen Dortmund”, is Dendoncker realistisch in Het Laatste Nieuws.
De middenvelder wordt vergeleken met Timmy Simons. Hij heeft een sterk positiespel en is stevig in de duels. “Het is natuurlijk een hele eer om met iemand als Timmy Simons, met zo’n palmares en zo’n carrière, vergeleken te worden. Respect voor hem, alleen jammer dat hij van Brugge is”, lacht Dendoncker.
“Maar eerlijk gezegd word ik niet graag met iemand vergeleken. Ik wil mijn eigen naam maken, met mijn eigen identiteit. Daar is tijd voor nodig. Bij de start van dit seizoen was mijn ambitie meer speelminuten te krijgen. Wel, na een half seizoen had ik nooit gedacht zo veel speelkansen te krijgen.”

VoetbalBelgië

dendoncker oostende

Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic
Toulouse gaat Lukebakio wellicht nog één seizoen huren
Bruno nog te duur voor Anderlecht
Anderlecht denkt weer aan uitbreiding Constant Vanden Stockstadion
Anderlecht toont interesse in Clinton Mata van Charleroi
Andy Najar wellicht langer bij Anderlecht

Meer nieuws...