Hasi: "Geen woorden maar daden"

Besnik Hasi zei het maandag al en herhaalde het nog eens: "Geen woorden maar daden", zei hij voor de wedstrijd tegen Oostende. "Dortmund was goed, maar nu wil ik een reactie in de competitie zien."Dortmund heeft immers niet alles goedgemaakt. 
"Ik heb na de match in Dortmund eventjes genoten, heb twee pintjes gedronken. Maar allemaal goed en wel, nu wil ik bevestiging zien op het veld.
Leander Dendoncker had even voor de persconferentie van Hasi ook gezegd dat de spelersgroep de koppen bij elkaar had gestoken. "Dat is allemaal leuk, maar ik moet het eerst zien", toonde Hasi zich sceptisch. "Te veel babbelen is ook niet goed. Ze moeten het tonen op het veld. We hebben nog drie competitiewedstrijden voor de winterstop en die willen we alle drie winnen." Waarschijnlijk speelt Hasi tegen Oostende ook met een heel jonge middenveld: Tielemans-Dendoncker-Praet. "Waarom zou ik dat niet durven? Ik heb al veel gedurfd dit seizoen. Leander heeft punten gescoord. En niet alleen tegen Dortmund."Maar Hasi benadert de wedstrijd wel voorzichtig. "Ze hebben een paar snelle jongens met Canesin en Ruiz, Berrier kan de bal neerleggen waar hij wil, vooraan staat er een sterke pivot, op het middenveld hebben ze met Siani en Jali twee hele goeie en achteraan staan stevige jongens. Het zal zeker niet makkelijk worden. Maar we moeten de drie punten pakken! Punt!"
Want Anderlecht heeft wat goed te maken. "Na Arsenal heb ik mijn jongens gezegd hoe trots ik op hen was, na Moeskroen hoe beschaamd en ontgoocheld ik was. Ik ben al een paar keer boos geweest in mijn leven, maar nog nooit zo als na die match van vorige zaterdag."Na zijn goal in de Champions League in en tegen Borussia Dortmund, pakte Aleksandar Mitrovic uit met een obsceen vreugdegebaar. Vooral in Duitsland veroorzaakte dat wat ophef.
Volgens Duitse media stond het gebaar symbool voor orale seks. Hasi sprak Mitrovic aan over zijn vreugdegebaar. "Maar een concrete uitleg heeft hij er niet voor gegeven. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat er andere manieren bestaan om doelpunten te vieren", aldus Hasi.
De coach van Anderlecht vond het hele voorval wat overroepen. "Ik vind het jammer dat er vooral op dat gebaar gefocust werd in plaats van op zijn wedstrijd. Die was echt goed", aldus de trainer Hasi.
Maandag wordt er geloot voor de 16de finales van de Europa League. Paars-wit wil dit jaar ver. "Het bestuur wil de halve finale van de Europa League halen", zegt hij Hasi lachend.
Maar wie de halve finale haalt staat op slecht één confrontatie van de finale. "En winnaar worden? Dan moeten we toch een aantal transfers doen als we dat willen realiseren", weet de Albanese coach van Anderlecht.
Voetbalkrant

hasi oostende

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...