Hasi: "Geen woorden maar daden"

Besnik Hasi zei het maandag al en herhaalde het nog eens: "Geen woorden maar daden", zei hij voor de wedstrijd tegen Oostende. "Dortmund was goed, maar nu wil ik een reactie in de competitie zien."Dortmund heeft immers niet alles goedgemaakt. 
"Ik heb na de match in Dortmund eventjes genoten, heb twee pintjes gedronken. Maar allemaal goed en wel, nu wil ik bevestiging zien op het veld.
Leander Dendoncker had even voor de persconferentie van Hasi ook gezegd dat de spelersgroep de koppen bij elkaar had gestoken. "Dat is allemaal leuk, maar ik moet het eerst zien", toonde Hasi zich sceptisch. "Te veel babbelen is ook niet goed. Ze moeten het tonen op het veld. We hebben nog drie competitiewedstrijden voor de winterstop en die willen we alle drie winnen." Waarschijnlijk speelt Hasi tegen Oostende ook met een heel jonge middenveld: Tielemans-Dendoncker-Praet. "Waarom zou ik dat niet durven? Ik heb al veel gedurfd dit seizoen. Leander heeft punten gescoord. En niet alleen tegen Dortmund."Maar Hasi benadert de wedstrijd wel voorzichtig. "Ze hebben een paar snelle jongens met Canesin en Ruiz, Berrier kan de bal neerleggen waar hij wil, vooraan staat er een sterke pivot, op het middenveld hebben ze met Siani en Jali twee hele goeie en achteraan staan stevige jongens. Het zal zeker niet makkelijk worden. Maar we moeten de drie punten pakken! Punt!"
Want Anderlecht heeft wat goed te maken. "Na Arsenal heb ik mijn jongens gezegd hoe trots ik op hen was, na Moeskroen hoe beschaamd en ontgoocheld ik was. Ik ben al een paar keer boos geweest in mijn leven, maar nog nooit zo als na die match van vorige zaterdag."Na zijn goal in de Champions League in en tegen Borussia Dortmund, pakte Aleksandar Mitrovic uit met een obsceen vreugdegebaar. Vooral in Duitsland veroorzaakte dat wat ophef.
Volgens Duitse media stond het gebaar symbool voor orale seks. Hasi sprak Mitrovic aan over zijn vreugdegebaar. "Maar een concrete uitleg heeft hij er niet voor gegeven. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat er andere manieren bestaan om doelpunten te vieren", aldus Hasi.
De coach van Anderlecht vond het hele voorval wat overroepen. "Ik vind het jammer dat er vooral op dat gebaar gefocust werd in plaats van op zijn wedstrijd. Die was echt goed", aldus de trainer Hasi.
Maandag wordt er geloot voor de 16de finales van de Europa League. Paars-wit wil dit jaar ver. "Het bestuur wil de halve finale van de Europa League halen", zegt hij Hasi lachend.
Maar wie de halve finale haalt staat op slecht één confrontatie van de finale. "En winnaar worden? Dan moeten we toch een aantal transfers doen als we dat willen realiseren", weet de Albanese coach van Anderlecht.
Voetbalkrant

hasi oostende

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...