Dames: Vanavond om 19u30 Standard de Liège - RSC Anderlecht

De classico Standard-Anderlecht is het duel van de twaalfde speeldag. Beide Belgische teams zijn de enige twee die er totnogtoe in geslaagd zijn om leider Ajax te kloppen. Anderlecht haalde zwaar uit in Amsterdam, het werd daar maar liefst 1-4. Standard won op eigen terrein met het kleinste verschil, dankzij het doelpunt van de tweede periode van Cécile De Gernier. Zij wordt voor de classico trouwens gehuldigd voor haar beauty.


Standard scoorde dit seizoen al tien keer meer dan Anderlecht, en slikte ook tien tegentreffers minder. De rouches tellen 11 punten meer dan paars-wit, in de voorgaande classico's in onze grensoverschrijdende BeNe League was het verschil tussen de twee echter steeds zeer klein. Slechts een van de vier voorgaande keren waren er twee doelpunten verschil, de andere duels eindigden met het kleinste verschil.


In 2012-2013 won Standard twee keer van Anderlecht in de BeNe League A. In Luik werd het 1-0, in Anderlecht 1-2. Tessa Wullaert opende toen nog de score voor paars-wit. Zij maakte nadien de overstap naar de vurige stede, heel wat andere speelsters maakten de omgekeerde beweging. Onder meer Valentine Hannecart, Lola Wajnblum en Justine Blave verruilden Standard voor Anderlecht.


Vorig seizoen won Standard het heenduel met 2-0, na doelpunten van Tessa Wullaert en Vanity Lewerissa. In de terugronde hield Anderlecht de punten thuis, dankzij een prachtige goal van Anne Puttemans. Bij de rust stond het toen twee keer nog 0-0. Benieuwd of het vanavond ook weer zo'n thriller wordt ...

dames rsca standard

Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs

Meer nieuws...