Dames: Vanavond om 19u30 Standard de Liège - RSC Anderlecht

De classico Standard-Anderlecht is het duel van de twaalfde speeldag. Beide Belgische teams zijn de enige twee die er totnogtoe in geslaagd zijn om leider Ajax te kloppen. Anderlecht haalde zwaar uit in Amsterdam, het werd daar maar liefst 1-4. Standard won op eigen terrein met het kleinste verschil, dankzij het doelpunt van de tweede periode van Cécile De Gernier. Zij wordt voor de classico trouwens gehuldigd voor haar beauty.


Standard scoorde dit seizoen al tien keer meer dan Anderlecht, en slikte ook tien tegentreffers minder. De rouches tellen 11 punten meer dan paars-wit, in de voorgaande classico's in onze grensoverschrijdende BeNe League was het verschil tussen de twee echter steeds zeer klein. Slechts een van de vier voorgaande keren waren er twee doelpunten verschil, de andere duels eindigden met het kleinste verschil.


In 2012-2013 won Standard twee keer van Anderlecht in de BeNe League A. In Luik werd het 1-0, in Anderlecht 1-2. Tessa Wullaert opende toen nog de score voor paars-wit. Zij maakte nadien de overstap naar de vurige stede, heel wat andere speelsters maakten de omgekeerde beweging. Onder meer Valentine Hannecart, Lola Wajnblum en Justine Blave verruilden Standard voor Anderlecht.


Vorig seizoen won Standard het heenduel met 2-0, na doelpunten van Tessa Wullaert en Vanity Lewerissa. In de terugronde hield Anderlecht de punten thuis, dankzij een prachtige goal van Anne Puttemans. Bij de rust stond het toen twee keer nog 0-0. Benieuwd of het vanavond ook weer zo'n thriller wordt ...

dames rsca standard

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...