Tong gebaar Mitrovic is antwoord op Kritiek

Aleksandar Mitrovic bezorgde Anderlecht nog een punt tegen Dortmund in hun laatste Champions League-duel. Maar de manier waarop de ServiŽr zijn doelpunt vierde kreeg wel wat kritiek, al minimaliseert Anderlecht en Mitrovic het voorval.De Duitse krant Bild omschreef Mitrovic als 'de vunzige juicher'. Na zijn doelpunt vormde de ServiŽr met zijn vingers een V-teken en stak zijn tong ertussenin. 


Woordvoerder David Steegen zei in HLN hier over: "We weten binnen de club ook niet wat dat betekent. Daarom gaan we Mitrovic daarover eens aanspreken."


Het commentaar dat hij daarvoor kreeg wordt door Michel Verschueren wat genuanceerd. "Het is pedagogisch niet al te correct, maar men moet daar niet te veel achter zoeken. Zo'n profvoetballer geeft een match lang het uiterste, als hij dan scoort komt er al eens zo'n geste bij kijken", zegt hij in Het Belang van Limburg.


"Het is helemaal niet seksueel getint", zegt de aanvaller van Anderlecht, die blijkbaar niet aan orale seks dacht toen hij het uitvond. "Ik steek mijn tong tussen mijn vingers om zo te tonen dat ik de kritikasters de tong afknip. Dat is alles. Het spijt me ook dat er zoveel commotie rond is." Aldus Mitrovic.VoetbalBelgiŽ

mitrovic verschueren

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...