Dendoncker: "Niet makkelijk tegen hun sterke middenvelders"

"Het was heel leuk om aan de match te mogen beginnen." zegt de 19 jarige Leander Dendoncker aan 2BE. "Zeker in dit stadion. In het begin was ik wel even onder de indruk. De supporters zongen zo hard dat het zelfs wat pijn deed aan de oren. Tijdens de match heb ik geprobeerd om vooral mijn duels op het middenveld te winnen. Dat was niet altijd makkelijk tegen hun sterke middenvelders, maar ik heb er het beste van proberen maken."


"Ik wil niet zeggen dat ik op mijn tandvlees zat tijdens de rust, maar het scheelde niet veel. Ik heb nog nooit zoveel gelopen! Ik moest de verdedigende middenvelder opvangen die telkens mee kwam infiltreren en dan was er nog Mkhityrian die altijd naar binnen kwam. Maar we hebben het als ploeg goed opgevangen."
En daar wou hij de nadruk op leggen: de ploeg. En niet zijn eigen prestatie. "Daar praat ik niet graag over. Het is aan de coach om te beslissen of ik klaar ben om meer te spelen. Hij zei me wel dat ik een heel goeie wedstrijd gespeeld heb. Deze mentaliteit moeten we zondag ook laten zien tegen Oostende.""Als je tegen zulke wereldtoppers sta, dan slik je toch eens. Ik denk dat ik het goed heb gedaan. De spelers van Dortmund zijn ook toffe kerels, ze hebben niet geprobeerd om mij te intimideren", doet Dendoncker z'n verhaal aan Het Laatste Nieuws.
Er gebeurde zelfs nog iets opvallends voor Dendoncker in de wedstrijd. "Bij een hoekschop voor ons vroeg Sahin me om 'niet te veel te lopen', zodat hij mij gemakkelijker kon dekken. Ik heb na de wedstrijd zijn truitje gekregen. Ik zal het moeten inkaderen als ik thuis ben."

Sporza

championsleaque galatasaray dortmund arsenal dendoncker

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...