Dendoncker: "Niet makkelijk tegen hun sterke middenvelders"

"Het was heel leuk om aan de match te mogen beginnen." zegt de 19 jarige Leander Dendoncker aan 2BE. "Zeker in dit stadion. In het begin was ik wel even onder de indruk. De supporters zongen zo hard dat het zelfs wat pijn deed aan de oren. Tijdens de match heb ik geprobeerd om vooral mijn duels op het middenveld te winnen. Dat was niet altijd makkelijk tegen hun sterke middenvelders, maar ik heb er het beste van proberen maken."


"Ik wil niet zeggen dat ik op mijn tandvlees zat tijdens de rust, maar het scheelde niet veel. Ik heb nog nooit zoveel gelopen! Ik moest de verdedigende middenvelder opvangen die telkens mee kwam infiltreren en dan was er nog Mkhityrian die altijd naar binnen kwam. Maar we hebben het als ploeg goed opgevangen."
En daar wou hij de nadruk op leggen: de ploeg. En niet zijn eigen prestatie. "Daar praat ik niet graag over. Het is aan de coach om te beslissen of ik klaar ben om meer te spelen. Hij zei me wel dat ik een heel goeie wedstrijd gespeeld heb. Deze mentaliteit moeten we zondag ook laten zien tegen Oostende.""Als je tegen zulke wereldtoppers sta, dan slik je toch eens. Ik denk dat ik het goed heb gedaan. De spelers van Dortmund zijn ook toffe kerels, ze hebben niet geprobeerd om mij te intimideren", doet Dendoncker z'n verhaal aan Het Laatste Nieuws.
Er gebeurde zelfs nog iets opvallends voor Dendoncker in de wedstrijd. "Bij een hoekschop voor ons vroeg Sahin me om 'niet te veel te lopen', zodat hij mij gemakkelijker kon dekken. Ik heb na de wedstrijd zijn truitje gekregen. Ik zal het moeten inkaderen als ik thuis ben."

Sporza

championsleaque galatasaray dortmund arsenal dendoncker

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...