Anderlecht neemt afscheid met een punt bij Dortmund

Anderlecht is erin geslaagd een punt te pakken bij Dortmund. Anderlecht kwam vlak na de rust op achterstand na een goal van Immobile. Net als in Arsenal bezorgde Mitrovic Anderlecht vijf minuten voor tijd een punt met een kopbalgoal.

Na amper vier minuten leed Acheampong onnodig balverlies op het middenveld. Na enkele tussenstations kwam de bal bij Immobile, die meteen uithaalde. Er was een goede redding nodig van Proto om een vroege achterstand te voorkomen. Na tien minuten zette Praet Mitrovic alleen op weg naar doel met een sublieme pass. De Servische spits had teveel tijd nodig en besloot uiteindelijk op Langerak. Dortmund bleef de bal hebben, maar echt gevaar kwam er pas op het halfuur. Na een actie van Mkhitaryan kwam de bal bij de vrijstaande Kagawa. De Japanner twijfelde niet en haalde vol uit met links. Proto kon er nog net met een handje bij. Een minuutje later moest Proto alweer redding brengen. Ditmaal hield hij Immobile van een doelpunt. Even later liep Mkhitaryan er Vanden Borre uit en schoot ook hij op Proto. Ook Anderlecht stak nog eens de neus aan het venster. Na een snelle omschakeling kwam de bal bij Conté. Hij bracht de bal laag voor doel, waar Mitrovic er net niet bij kon. Even later kreeg ook Kljestan een dot van een kans op aangeven van Mitrovic. De middenvelder kon zijn schot niet kadreren en jaagde de bal hoog in de tribune. Vlak voor rust werd Conté foutief gestopt in de rechthoek maar de ref floot niet. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Dortmund begon het best aan de tweede periode en kon meteen dreigen. Kagawa en Immobile, tot tweemaal toe, konden hun schoten niet kadreren. Mkhitaryan kon dat wel, maar Proto pakte uit met een beenveeg. Proto moest ook nog eens goed plat gaan op een schot van diezelfde Mkhitaryan. Op het uur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Immobile liep slim tussen de lijnen en kapte Deschacht uit. De Italiaan twijfelde niet en schoot de bal in de verste hoek binnen. Meteen daarna kreeg ook Kagawa een dot van een kans, maar hij schoot over. Ook na de 1-0 bleven de kansen voor de thuisploeg. Mkhitaryan wilde de score aandikken, maar Proto belette hem dit. Even later pakte Immobile uit met een schicht, maar ook hij kon Proto niet kloppen. Tien minuten voor tijd bediende de ingevallen Aubameyang Mkhitaryan. De Armeniër had veel tijd, maar besloot over. Diezelfde Mkhitaryan snelde nog maar eens voorbij Vanden Borre, maar Proto voorkwam de 2-0. Een minuut later haalde Vanden Borre eindelijk eens de achterlijn. De Rode Duivel zette de bal goed voor tot bij Mitrovic, die de bal hard binnenkopte.

Goals: 58' Immobile (1-0), 84' Mitrovic (1-1)
Dortmund: Langerak, Schmelzer (75' Aubameyang), Ginter, Subotic, Durm, Sahin, Gündogan (66' Kirch), Mkhitaryan, Kagawa (84' Blaszczykowski), Grosskreutz, Immobile
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Acheampong, Kljestan (69' Tielemans), Dendoncker, Praet, Conté (79' Cyriac), Mitrovic (89' Heylen)
Gele kaarten: geen
Scheidsrechter: Alberto Undiano (Spanje)
Toeschouwers: 65.851

Sporza

championsleague dortmund

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...