Moeskroen speelt bleek Anderlecht helemaal zoek

Landskampioen Anderlecht heeft bij Moeskroen-Péruwelz zijn derde nederlaag van het seizoen geïncasseerd. RSCA speelde een erg belabberde partij en werd met 4-2 kansloos naar huis gestuurd.

Anderlecht speelde voor Sinterklaas op Le Canonnier. Kinderlijk eenvoudig mocht Moeskroen-Péruwelz over rechts Olivier Deschacht en co oprollen. Vandendriessche was de eerste die de pakjes mocht openmaken. Hij had na tien minuten zowaar al twee keer gescoord. Het was heel moeilijk om Anderlecht wakker te schudden. Het had ook bij 2-0 nog geen antwoord klaar en op het middenveld stapelden Tielemans en zijn ploegmaten de foute passes en de balverliezen op. Met een klungelige owngoal maakte Mbemba het allemaal nog wat erger, maar vlak voor de rust zette hij dat foutje aan de overkant wel zelf recht. Hij tikte de bal voorbij invallersdoelman Cros en milderde tot 3-1. Cros had de plaats ingenomen van Patrick De Vlamynck die een nare knieblessure leek te hebben.

De verzopen RSCA-middenvelders Tielemans en Kljestan bleven bij de rust in de kleedkamers, maar de ommekeer volgde niet. Moeskroen hield Anderlecht makkelijk af. Het werd allemaal nog wat erger voor de kampioen toen Proto Diaby onderuit haalde in de zestien en vanaf de stip Michel nog kon aandikken. Moeskroen was zegezeker en lette even niet op bij de buitenspelval. Cyriac glipte erdoorheen en maakte de 4-2. Maar dat baatte niet meer. Een bleek Anderlecht droop af.

Goals: 6' Vandendriessche (1-0), 10' Vandendriessche (2-0), 25' Mbemba (3-0, own-goal), 45' Mbemba (3-1), 73' Michel (4-1, penalty), 81' Cyriac (4-2)
Moeskroen: De Vlamynck (31' Cros), Mohamed, Delacourt, Mézague, Boli, Dingome, Vandendriessche, Michel, Pennacchio (74' Badri), Langil, Diaby (93' Gano)
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Kabasele, Tielemans (46' Bastien), Kljestan (46' Dendoncker), Praet, Conté (79' Kawaya), Cyriac
 Gele kaarten: 37' Pennacchio, 39' Praet, 54' Vanden Borre, 57' Langil, 73' Proto, 90' Vandendriessche
Scheidsrechter: Sébastien Delferière
Toeschouwers: 8.990

moeskroen jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...