Moeskroen speelt bleek Anderlecht helemaal zoek

Landskampioen Anderlecht heeft bij Moeskroen-Péruwelz zijn derde nederlaag van het seizoen geïncasseerd. RSCA speelde een erg belabberde partij en werd met 4-2 kansloos naar huis gestuurd.

Anderlecht speelde voor Sinterklaas op Le Canonnier. Kinderlijk eenvoudig mocht Moeskroen-Péruwelz over rechts Olivier Deschacht en co oprollen. Vandendriessche was de eerste die de pakjes mocht openmaken. Hij had na tien minuten zowaar al twee keer gescoord. Het was heel moeilijk om Anderlecht wakker te schudden. Het had ook bij 2-0 nog geen antwoord klaar en op het middenveld stapelden Tielemans en zijn ploegmaten de foute passes en de balverliezen op. Met een klungelige owngoal maakte Mbemba het allemaal nog wat erger, maar vlak voor de rust zette hij dat foutje aan de overkant wel zelf recht. Hij tikte de bal voorbij invallersdoelman Cros en milderde tot 3-1. Cros had de plaats ingenomen van Patrick De Vlamynck die een nare knieblessure leek te hebben.

De verzopen RSCA-middenvelders Tielemans en Kljestan bleven bij de rust in de kleedkamers, maar de ommekeer volgde niet. Moeskroen hield Anderlecht makkelijk af. Het werd allemaal nog wat erger voor de kampioen toen Proto Diaby onderuit haalde in de zestien en vanaf de stip Michel nog kon aandikken. Moeskroen was zegezeker en lette even niet op bij de buitenspelval. Cyriac glipte erdoorheen en maakte de 4-2. Maar dat baatte niet meer. Een bleek Anderlecht droop af.

Goals: 6' Vandendriessche (1-0), 10' Vandendriessche (2-0), 25' Mbemba (3-0, own-goal), 45' Mbemba (3-1), 73' Michel (4-1, penalty), 81' Cyriac (4-2)
Moeskroen: De Vlamynck (31' Cros), Mohamed, Delacourt, Mézague, Boli, Dingome, Vandendriessche, Michel, Pennacchio (74' Badri), Langil, Diaby (93' Gano)
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Kabasele, Tielemans (46' Bastien), Kljestan (46' Dendoncker), Praet, Conté (79' Kawaya), Cyriac
 Gele kaarten: 37' Pennacchio, 39' Praet, 54' Vanden Borre, 57' Langil, 73' Proto, 90' Vandendriessche
Scheidsrechter: Sébastien Delferière
Toeschouwers: 8.990

moeskroen jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...