Anderlecht begaat geen misstap tegen RC Mechelen

Landskampioen Anderlecht heeft moeiteloos de kwartfinales gehaald. Vooral dankzij een sterk eerste halfuur beleefde Anderlecht een rustige avond: 4-1. In de volgende ronde wacht Zulte Waregem. "Misschien moeten we later in het seizoen keuzes maken, maar nu is er geen reden om de beker te laten schieten", zei Anderlecht-trainer Besnik Hasi.

Besnik Hasi liet met onder meer Defour, Praet en Vanden Borre enkele sterkhouders rusten en gaf jongeren Kawaya, Kabasele en Dendoncker hun kans. Racing Mechelen leek niet onder de indruk van het Constant Vanden Stock-stadion en begon vrank en vrij aan de partij. De eerste kans van de partij was dan ook voor Farin. Anderlecht was meteen wakker en greep de bezoekers naar de keel. Onder impuls van een alomtegenwoordige Kawaya werden de bezoekers onder de voet gelopen. Doelman De Vroe kon Mitrovic en Cyriac nog van een treffer houden, maar dat was slechts uitstel van executie. Op het kwartier was Cyriac zijn belager te slim af op een passje van Mitrovic en hij gaf De Vroe nu wel het nakijken. Amper tien minuten later kroop de Ivoriaan in de rol van aangever, Kabasele werkte simpel af. Anderlecht was heer en meester en dreef de score nog voor de rust verder op. Cyriac, weer hij, lokte een penalty uit en Tielemans zette die feilloos om. Racing likte zijn wonden, Anderlecht zat aan de rust al op rozen.

Dat was er ook aan te merken in de tweede helft. Paars-wit nam de voet van het gaspedaal en liet Racing in de partij komen. De bezoekers vingen daar aanvankelijk weinig mee aan, al hield Colin Farin wel van de 3-1. Ook Vaesen kwam dicht bij een Mechels doelpunt. De goal viel evenwel verrassend aan de overkant, waar Kabasele na een fijnzinnige doorsteekpass van Kljestan zijn tweede van de avond maakte. De eerredder kwam er uiteindelijk dan toch voor de bezoekers toen Roef zich liet verrassen op een vrije trap van Brulmans.

Goals: 15' Cyriac (1-0), 23' Kabasele (2-0), 35' Tielemans (3-0), 82' Kabasele (4-0), 86' Brulmans (4-1)
Anderlecht: Roef, Acheampong (46' Matthys), Deschacht, Dendoncker, Colin, Kawaya, Tielemans (79' Bastien), Kljestan, Kabasele, Mitrovic, Cyriac (75' Leya Iseka)
Racing Mechelen: De Vroe, Vaesen (85' Hens), Mpati Bibuangu, Gnakpa, Vebist (46' Reuse), Farin (75' Camara), Tuteleers, Brulmans, Hmouda, Yagan, Debouver
Gele kaarten: 34' Gnakpa
Scheidsrechter: Lawrence Visser

cofidiscup racing mechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...