Anderlecht begaat geen misstap tegen RC Mechelen

Landskampioen Anderlecht heeft moeiteloos de kwartfinales gehaald. Vooral dankzij een sterk eerste halfuur beleefde Anderlecht een rustige avond: 4-1. In de volgende ronde wacht Zulte Waregem. "Misschien moeten we later in het seizoen keuzes maken, maar nu is er geen reden om de beker te laten schieten", zei Anderlecht-trainer Besnik Hasi.

Besnik Hasi liet met onder meer Defour, Praet en Vanden Borre enkele sterkhouders rusten en gaf jongeren Kawaya, Kabasele en Dendoncker hun kans. Racing Mechelen leek niet onder de indruk van het Constant Vanden Stock-stadion en begon vrank en vrij aan de partij. De eerste kans van de partij was dan ook voor Farin. Anderlecht was meteen wakker en greep de bezoekers naar de keel. Onder impuls van een alomtegenwoordige Kawaya werden de bezoekers onder de voet gelopen. Doelman De Vroe kon Mitrovic en Cyriac nog van een treffer houden, maar dat was slechts uitstel van executie. Op het kwartier was Cyriac zijn belager te slim af op een passje van Mitrovic en hij gaf De Vroe nu wel het nakijken. Amper tien minuten later kroop de Ivoriaan in de rol van aangever, Kabasele werkte simpel af. Anderlecht was heer en meester en dreef de score nog voor de rust verder op. Cyriac, weer hij, lokte een penalty uit en Tielemans zette die feilloos om. Racing likte zijn wonden, Anderlecht zat aan de rust al op rozen.

Dat was er ook aan te merken in de tweede helft. Paars-wit nam de voet van het gaspedaal en liet Racing in de partij komen. De bezoekers vingen daar aanvankelijk weinig mee aan, al hield Colin Farin wel van de 3-1. Ook Vaesen kwam dicht bij een Mechels doelpunt. De goal viel evenwel verrassend aan de overkant, waar Kabasele na een fijnzinnige doorsteekpass van Kljestan zijn tweede van de avond maakte. De eerredder kwam er uiteindelijk dan toch voor de bezoekers toen Roef zich liet verrassen op een vrije trap van Brulmans.

Goals: 15' Cyriac (1-0), 23' Kabasele (2-0), 35' Tielemans (3-0), 82' Kabasele (4-0), 86' Brulmans (4-1)
Anderlecht: Roef, Acheampong (46' Matthys), Deschacht, Dendoncker, Colin, Kawaya, Tielemans (79' Bastien), Kljestan, Kabasele, Mitrovic, Cyriac (75' Leya Iseka)
Racing Mechelen: De Vroe, Vaesen (85' Hens), Mpati Bibuangu, Gnakpa, Vebist (46' Reuse), Farin (75' Camara), Tuteleers, Brulmans, Hmouda, Yagan, Debouver
Gele kaarten: 34' Gnakpa
Scheidsrechter: Lawrence Visser

cofidiscup racing mechelen

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...