Van Holsbeeck: "Prioriteit is om een verdediger bij te halen"

De transfermercato komt dichterbij. RSC Anderlecht mag zich verwachten aan bezoekjes van diverse topclubs, maar is van plan om zelf ook iets te doen. "Een verdediger blijft prioriteit", aldus Herman Van Holsbeeck. "En misschien is er dan nog geld voor een extra aanvaller."


Herman Van Holsbeeck gaf wederom aan dat RSC Anderlecht niet van plan is om iemand te laten vertrekken in januari. "Enkel bij een monsterbod kunnen we het vertrek van één van onze sterkhouders overwegen. Maar dan moet de aanbieding minstens drie keer de marktwaarde van de speler bedragen."


Met andere woorden: de goudhaantjes vertrekken niet voor minder dan 25 miljoen euro. "Daarnaast is het onze prioriteit om er een verdediger bij te halen. En als we er eentje vinden die transfervrij is, is er misschien nog geld over voor een aanvaller die extra het verschil kan maken."Van Holsbeeck steekt de interesse voor Scholz niet onder stoelen of banken, maar hij weet ook dat onderhandelingen met Roger Lambrecht geen sinecure zijn. "We kijken altijd eerst in de Belgische competitie als we naar versterkingen zoeken. En Scholz is zeker één van de betere en interessante spelers", aldus Van Holsbeeck.
"Een speler van Lokeren gaan halen, is echter niet evident", zei de manager met een knipoog. "Het wordt zeer moeilijk, maar hij staat op de shortlist."Scholz heeft bij Lokeren nog een contract tot juni 2015, met een optie op nog een extra jaar. Dat zijn contract niet meer zo lang doorloopt, maakt Scholz net interessant. Anderlecht schat zijn transferwaarde op 1 à 2 miljoen euro. Lokeren ziet dat anders en wil ruim 3 miljoen.Voetbalkrant

vanholsbeeck

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...