Proto: "Aan de overkant floot de ref wel"

Even leek Silvio Proto de held te worden bij RSC Anderlecht. Hij stopte immers een strafschop van Timmy Simons, maar kreeg later, net als in de eerste helft, op een bijzondere manier een vrije trap binnen. Proto gaf zijn kijk op de doelpunten in Het Laatste Nieuws. 


"Vazquez hield zijn vrije trap laag op het ogenblik dat een paar Bruggelingen kwamen ingelopen. De fauw wilde zijn hoofd tegen de bal zetten maar kopte er helemaal naast. Daardoor werd ik op het verkeerde been gezet. Gelukkig was er die strafschop van Simons. Dat was best een mooie redding. Tijdens de theorie had ik het er nog met Kljestan over gehad. Sacha zei dat Simons door het midden zou trappen. Ik had me vooraf voorgenomen naar links te duiken maar toch ook het midden af te dekken. Die strategie lukte", begint hij zijn verhaal.


Hij blijft er ook bij dat het tweede doelpunt een overtreding was. Al is het eigenlijk Aleksandar Mitrovic die Nicolas Castillo een beuk geeft. "Ik werd op mijn lijn omver geduwd door Castillo. Ik heb de beelden bekeken, Mitrovic gaf de Brugse spits inderdaad een duw maar Castillo hield zich ook totaal niet in en ging vol op mij door. Als hij mij niet raakt, heb ik de bal. Aan de overkant floot de ref wél. In de slotminuut ging Mitrovic in duel met Ryan en daar zag de scheidsrechter wel een overtreding in."


VoetbalNieuws

proto club brugge

Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"
Duurste Belgische transfer
Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt in Monaco
Frutos: "Ja, ik was klaar om Besnik Hasi op te volgen"
Hanni: "Ik kon elders pak meer verdienen dan bij Anderlecht"
Anderlecht wil Wasilewski als scout
Frank Boeckx met succes geopereerd aan rug
Qatar of China wenkt voor Hamdi Harbaoui
Isaac Kiese Thelin wordt een jaar extra gehuurd van Bordeaux
Anderlecht denkt aan bouw van hoge nieuwe tribune
Anderlecht wil heel ver gaan voor Sven Kums
Doumbia wil Anderlecht verlaten

Meer nieuws...