Proto: "Aan de overkant floot de ref wel"

Even leek Silvio Proto de held te worden bij RSC Anderlecht. Hij stopte immers een strafschop van Timmy Simons, maar kreeg later, net als in de eerste helft, op een bijzondere manier een vrije trap binnen. Proto gaf zijn kijk op de doelpunten in Het Laatste Nieuws. 


"Vazquez hield zijn vrije trap laag op het ogenblik dat een paar Bruggelingen kwamen ingelopen. De fauw wilde zijn hoofd tegen de bal zetten maar kopte er helemaal naast. Daardoor werd ik op het verkeerde been gezet. Gelukkig was er die strafschop van Simons. Dat was best een mooie redding. Tijdens de theorie had ik het er nog met Kljestan over gehad. Sacha zei dat Simons door het midden zou trappen. Ik had me vooraf voorgenomen naar links te duiken maar toch ook het midden af te dekken. Die strategie lukte", begint hij zijn verhaal.


Hij blijft er ook bij dat het tweede doelpunt een overtreding was. Al is het eigenlijk Aleksandar Mitrovic die Nicolas Castillo een beuk geeft. "Ik werd op mijn lijn omver geduwd door Castillo. Ik heb de beelden bekeken, Mitrovic gaf de Brugse spits inderdaad een duw maar Castillo hield zich ook totaal niet in en ging vol op mij door. Als hij mij niet raakt, heb ik de bal. Aan de overkant floot de ref wél. In de slotminuut ging Mitrovic in duel met Ryan en daar zag de scheidsrechter wel een overtreding in."


VoetbalNieuws

proto club brugge

Hanni: "Soms hebben fans gelijk dat ze fluiten"
Anderlecht vangt 600.000 euro voor vertrokken jeugdspeler
Najar bijna speelklaar, Mendoza terug naar huis
De RSCA jeugd tonen hoe het wel moet
Thelin aangeboden bij Waasland - Beveren
Davy Roef op weg naar Waasland - Beveren
Dendoncker: "Mentaliteit en solidariteit is weg"
Is er een ruil Jimenez vs Svilar in de maak?
Saint-Étienne wil Beric vooral verkopen
Veel interesse in Dendoncker niets concreet
5 voor 12 voor René Weiler
Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"

Meer nieuws...