Anderlecht en Club delen punten in zinderende topper

Club Brugge heeft een onverhoopt punt behaald in de topper in Anderlecht. Anderlecht leek op weg naar de zege en de leidersplaats, maar in het slot bezorgde Vazquez Club nog een punt. Club blijft leider, Anderlecht kan voor de vierde keer op rij thuis niet winnen.

Twintig minuten was er weinig of niets te zien tot Vazquez van dichtbij op Proto schoot. Opnieuw Vazquez had een paar minuten later meer geluk. Zijn vrije trap werd door niemand aangeraakt en botste voorbij Proto. De vlam sloeg eindelijk in de pan. Geen 10 minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Praet kapte zich voorbij Simons en schoot via de paal raak. Club bleef wel de gevaarlijkste ploeg. Izquierdo kreeg twee keer een uitgelezen kans om Club weer op voorsprong te zetten, maar net als De Sutter even later, geraakte hij niet voorbij Proto.

Anderlecht herpakte zich in de tweede helft. Tielemans testte Ryan, maar op de de hoekschop die volgde kon Deschacht de bal na een rommelige fase met veel geluk over de doellijn werken. Club was van slag en Anderlecht kreeg de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Ryan hield Praet, Kljestan en Kawaya van de 3-1 en hield zo Club in de wedstrijd. En in de slotfase kreeg Simons een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Simons miste zijn tweede strafschop op een rij. Toch viel de 2-2 nog. Net als in de eerste helft zeilde een vrije trap van Vazquez voorbij iedereen in doel. Proto was woedend omdat hij Castillo over zich heen kreeg, maar die had op zijn beurt een duw gekregen van Mitrovic.

Goals: 26' Vazquez (0-1), 33' Praet (1-1), 55' Deschacht (2-1), 89' Vazquez (2-2)
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Conté, Tielemans, Praet, Defour (56' Kljestan), Najar (78' Kawaya), Mitrovic
Club Brugge: Ryan, De Bock, Mechele, Duarte, De Fauw, Izquierdo (59' Gedoz), Simons, Vazquez, Vormer (83' Storm), Refaelov, De Sutter (75' Castillo)
Gele kaarten: 31' Defour, 45' Mbemba, 54' Vormer, 77' Gedoz, 85' Mitrovic, 87' Refaelov
Scheidsrechter: Johan Verbist
Toeschouwers: 21.000

Sporza

brugge jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...