Van Holsbeeck: "Zegt Vazquez dat Tielemans maar een gewone speler is?"

Herman Van Holsbeeck geniet. RSC Anderlecht slaagde er namelijk in om met eigen kweek te overwinteren in Europa. En de manager van paars-wit wil zelfs nog een stapje verder gaan. "We willen onze jeugd beter begeleiden dan Ajax en FC Barcelona."


Maar eerst een ander doel: de kern bijeen houden om volgend seizoen echt potten te breken in de Champions League. "Anderlecht moet niet verkopen", herhaalt Herman Van Holsbeeck nog eens in Het Nieuwsblad. "Een ploeg die in januari een speler van Anderlecht wil zal tot drie keer meer moeten bieden dan de marktprijs. Steven Defour speelt een grote rol in dat verhaal", gaat de manager van paars-wit verder. "Na zijn avontuur bij FC Porto maakt hij de jongeren duidelijk dat het buitenland niet altijd beter is. Zegt Victor Vazquez dat Youri Tielemans maar een gewone speler is? Zelfs een blinde kan zien dat er maar en tiental clubs zijn die in staat zijn om hem aan te trekken."


Ondertussen gooien de echte jonkies hoge ogen in de Youth Champions League. "In de ranglijst van beste Europese opleidingscentra zijn we inmiddels geklommen naar plaats zeven. Het is ons doel om een betere begeleiding aan te bieden dan Ajax en FC Barcelona. Onze jongeren moeten zich niet blindstaren op Adnan Januzaj, maar op Charly Musonda Junior. Hij speelt in het tweede elftal van Chelsea, maar wat als hij hier was gebleven?"


Voetbalkrant

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...