Van Holsbeeck: "Alleen overspeeld door Dortmund in deze Champions League"

Na de driepunter tegen Galatasaray leeft Anderlecht in een kleine roes. Manager Herman Van Holsbeeck geniet met volle teugen van het succes. 


"Dit is een hoogdag voor de club", glunderde Herman Van Holsbeeck na de wedstrijd. "In de Youth League houden we toppers als Dortmund en Arsenal achter ons en nu winnen we van Galatasaray.Dit is een beloning voor al die mensen die de club brengen waar ze vandaag staat en voor iedereen die in de schaduw werkt."


"Het was wel een zware ontgoocheling geweest als we het vandaag hadden laten schieten. Dan hadden we weer tonnen kritiek over ons heen gekregen in de aanloop naar de topper van zondag tegen Club Brugge. Dat zou weken, zelfs maanden doorgewogen hebben. Maar nu voel je onmiddellijk dat iedereen een boost krijgt. Er is veel zelfvertrouwen. Ook al hebben we in de tweede helft zonder Steven Defour even gebibberd."


"Als je ons Champions League-parcours objectief bekijkt, zijn we alleen thuis overspeeld door Dortmund. Thuis tegen Arsenal hadden we de drie punten niet mogen weggeven en ook op Galatasaray hadden we kunnen winnen.Dan zou je nu 10 punten hebben en zou je bijna geplaatst zijn voor de volgende ronde. Daar mag je niet te veel aan denken. We zullen volgend jaar nog eens proberen."En dat opent perspectieven. "In die zeven jaar CL. heb ik veel op mijn horloge gekeken om te zien of de wedstrijd niet bijna gedaan was. Dit jaar niet en dat doet deugd. Als we naar volgend jaar iedereen kunnen houden, mogen we de tweede plaats viseren. Ik zeg niet dat we het gaan halen, maar als je dit ziet... En dinsdag overwinterde onze jeugd ook al in de Youth League. Dit was een heel mooie week."
Van Holsbeeck zag dus ook het duidelijke verschil met zaterdag tegen Charleroi. "Als we dit elke drie dagen kunnen brengen, zijn we de sterkste ploeg in BelgiŽ. Dan kunnen we van iedereen winnen."Sporza

championsleaque galatasaray dortmund arsenal vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...