Vanden Borre: "Anderlecht was nul en ik was nul"

Wat was dat met Anthony Vanden Borre? In een ploeg die in zijn geheel slecht was, stak hij er nog wat negatief bovenuit. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", beaamde hij zelf eerlijk.


"Anderlecht was nul en ik was nul", liet Vanden Borre optekenen. "Ik voel me persoonlijk verantwoordelijk voor deze prestatie. De jeugd kan je dit niet verwijten. Zij zijn nog aan het leren. We zijn met twee, drie ouderen die het voorbeeld moeten geven en dat is niet gebeurd. Dit gebeurt er als je niet werkt en enkel teert op talent", was Vanden Borre streng voor zichzelf.De rechtsachter slofte het veld af bij zijn vervanging en durfde niemand in de ogen te kijken. "Ik wil me excuseren bij Andy Kawaya. Die jongen kwam het veld op en had een hand verdiend. Ik mag dat niet op hem afreageren. We moeten ons ook excuseren bij de supporters en de staf voor dit debacle."
Vooral bij die staf, want het was net alsof Vanden Borre de tactische bespreking gemist had. Hij liep telkens uit positie en daar maakte Charleroi gretig gebruik van. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", knikte hij. "Het was een slechte dag voor iedereen. Of we nu schrik hebben voor Galatasaray? Nee, we moeten hier gewoon lessen uit trekken. Verdedigen doe je trouwens ook met heel de ploeg. Niet enkel de defensie treft schuld." Voetbalkrant

charleroi vandenborre

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...