Vanden Borre: "Anderlecht was nul en ik was nul"

Wat was dat met Anthony Vanden Borre? In een ploeg die in zijn geheel slecht was, stak hij er nog wat negatief bovenuit. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", beaamde hij zelf eerlijk.


"Anderlecht was nul en ik was nul", liet Vanden Borre optekenen. "Ik voel me persoonlijk verantwoordelijk voor deze prestatie. De jeugd kan je dit niet verwijten. Zij zijn nog aan het leren. We zijn met twee, drie ouderen die het voorbeeld moeten geven en dat is niet gebeurd. Dit gebeurt er als je niet werkt en enkel teert op talent", was Vanden Borre streng voor zichzelf.De rechtsachter slofte het veld af bij zijn vervanging en durfde niemand in de ogen te kijken. "Ik wil me excuseren bij Andy Kawaya. Die jongen kwam het veld op en had een hand verdiend. Ik mag dat niet op hem afreageren. We moeten ons ook excuseren bij de supporters en de staf voor dit debacle."
Vooral bij die staf, want het was net alsof Vanden Borre de tactische bespreking gemist had. Hij liep telkens uit positie en daar maakte Charleroi gretig gebruik van. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", knikte hij. "Het was een slechte dag voor iedereen. Of we nu schrik hebben voor Galatasaray? Nee, we moeten hier gewoon lessen uit trekken. Verdedigen doe je trouwens ook met heel de ploeg. Niet enkel de defensie treft schuld." Voetbalkrant

charleroi vandenborre

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
SilvŤre Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciŽren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...