Vanden Borre: "Anderlecht was nul en ik was nul"

Wat was dat met Anthony Vanden Borre? In een ploeg die in zijn geheel slecht was, stak hij er nog wat negatief bovenuit. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", beaamde hij zelf eerlijk.


"Anderlecht was nul en ik was nul", liet Vanden Borre optekenen. "Ik voel me persoonlijk verantwoordelijk voor deze prestatie. De jeugd kan je dit niet verwijten. Zij zijn nog aan het leren. We zijn met twee, drie ouderen die het voorbeeld moeten geven en dat is niet gebeurd. Dit gebeurt er als je niet werkt en enkel teert op talent", was Vanden Borre streng voor zichzelf.De rechtsachter slofte het veld af bij zijn vervanging en durfde niemand in de ogen te kijken. "Ik wil me excuseren bij Andy Kawaya. Die jongen kwam het veld op en had een hand verdiend. Ik mag dat niet op hem afreageren. We moeten ons ook excuseren bij de supporters en de staf voor dit debacle."
Vooral bij die staf, want het was net alsof Vanden Borre de tactische bespreking gemist had. Hij liep telkens uit positie en daar maakte Charleroi gretig gebruik van. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", knikte hij. "Het was een slechte dag voor iedereen. Of we nu schrik hebben voor Galatasaray? Nee, we moeten hier gewoon lessen uit trekken. Verdedigen doe je trouwens ook met heel de ploeg. Niet enkel de defensie treft schuld." Voetbalkrant

charleroi vandenborre

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...