Charleroi wint opnieuw van Anderlecht

Anderlecht heeft de terugronde met een pijnlijke nederlaag ingezet. De herfstkampioen schoof bij Charleroi met 3-1 uit en kon op niks meer aanspraak maken.

Anderlecht nam met de cruciale CL-match tegen Galatasaray in het vooruitzicht geen risico met de revaliderende Steven Defour. Die zat niet bij de kern. Maar Anderlecht had Defour niet nodig om met fris voetbal de match in te zetten. Ook Charleroi speelde goed mee in een leuke openingsfase en kwam zelfs voor. Ndongala pakte uit met een knappe run en Tainmont liep de steekbal er netjes in. Anderlecht herstelde zich snel na die opdoffer. Mitrovic zag dat een terugspeelbal van François (met zijn borst) niet tot aan de doelman zou raken en tikte de gelijkmaker erin. Anderlecht ging niet door op het elan en moest vanaf dat moment het spel vooral ondergaan. Het ontsnapte een keer aan de 2-1 toen Marcq de paal raakte en zijn omhaal in de rebound naast ging.

Na de rust volgde de 2-1 wel snel. Fauré won simpel het duel van Vanden Borre en kopte een hoekschop tegen de touwen. Charleroi bleef de paars-witte mankementen blootleggen en met zijn tweede goal werd Fauré de held van de avond. Anderlecht had geen inspiratie om een dubbele achterstand op te halen. Enkele kansjes in de slotminuten waren veel te weinig om Charleroi in paniek te laten slaan. De herfstkampioen kon een tweede seizoensnederlaag niet meer vermijden en gooide zijn eerste plaats te grabbel.

Goals: 14' Tainmont (1-0), 17' Mitrovic (1-1), 46' Fauré (2-1), 62' Fauré (3-1)
Charleroi: Penneteau, Marinos, Martos, Dewaest, François, Tainmont (84' Galvez Lopez), Marcq, Kebano (77' Kitambala), Geraerts, Ndongala (71' Clinton Mata), Fauré
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre (68' Kawaya), Conté, Kljestan (58' Cyriac), Praet, Tielemans, Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 36' Tielemans, 67' Acheampong, 70' Fauré
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 11.420

Sporza

charleroi jupilerproleague

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...