Hasi: "Partij tegen Charleroi goede generale repetitie"

Na de interlandonderbreking staat er opnieuw competitievoetbal op het programma. RSC Anderlecht gaat morgenavond op bezoek bij Sporting Charleroi. Nooit een makkelijke opdracht en dat beseft ook coach Besnik Hasi.


“Anderlecht heeft het altijd moeilijk op het veld van Charleroi. Dat was al zo toen ik nog speler was”, opent Besnik Hasi de persconferentie. “Maar mijn ploeg heeft ontzettend veel en hard getraind deze week en we gaan dan ook vol voor de drie punten.” Nadien heeft paars-wit met Galatasaray en Club Brugge twee moeilijke en belangrijke wedstrijden voor de boeg. “De partij tegen Charleroi wordt inderdaad een goede generale repetitie. We willen winnen zodat we met vertrouwen en een goed gevoel naar die wedstrijden kunnen toeleven”, aldus de paars-witte oefenmeester.


Coach Besnik Hasi kan echter nog steeds niet rekenen op de geblesseerden Bram Nuytinck en Fabrice N’Sakala. “Bram heeft deze week opnieuw kunnen lopen, maar we overhaasten niets. Ook met Fabrice zijn we rustig aan het opbouwen.” 


Steven Defour is ook nog twijfelachtig voor het treffen met de Carolos. “Met het oog op de wedstrijden tegen Galatasaray en Club Brugge gaan we geen risico’s nemen met Steven. Als hij niet 100 procent fit is, dan speelt hij niet.” Chancel Mbemba en Andy Najar geraken wel helemaal fit voor de openingswedstrijd van de zestiende speeldag.


Anderlecht dreigt tijdens de Africa Cup vijf spelers te moeten missen. "We zoeken géén nieuwe spits voor tijdens de Africa Cup. Cyriac en Conte zijn dan wel weg maar ik behoud het volle vertrouwen in Mitrovic en Kabasele. En we hebben ook nog de beloften Oswal Alvarez en Aaron Leya Iseka achter de hand. We zoeken wel nog een centrale verdediger in januari. Ik geloof wel in Leander Dendoncker maar ik zie hem eigenlijk meer als verdedigende middenvelder en heb achterin vooral meer ervaring nodig." 


RSCA.be

hasi charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...