Hasi: "Partij tegen Charleroi goede generale repetitie"

Na de interlandonderbreking staat er opnieuw competitievoetbal op het programma. RSC Anderlecht gaat morgenavond op bezoek bij Sporting Charleroi. Nooit een makkelijke opdracht en dat beseft ook coach Besnik Hasi.


“Anderlecht heeft het altijd moeilijk op het veld van Charleroi. Dat was al zo toen ik nog speler was”, opent Besnik Hasi de persconferentie. “Maar mijn ploeg heeft ontzettend veel en hard getraind deze week en we gaan dan ook vol voor de drie punten.” Nadien heeft paars-wit met Galatasaray en Club Brugge twee moeilijke en belangrijke wedstrijden voor de boeg. “De partij tegen Charleroi wordt inderdaad een goede generale repetitie. We willen winnen zodat we met vertrouwen en een goed gevoel naar die wedstrijden kunnen toeleven”, aldus de paars-witte oefenmeester.


Coach Besnik Hasi kan echter nog steeds niet rekenen op de geblesseerden Bram Nuytinck en Fabrice N’Sakala. “Bram heeft deze week opnieuw kunnen lopen, maar we overhaasten niets. Ook met Fabrice zijn we rustig aan het opbouwen.” 


Steven Defour is ook nog twijfelachtig voor het treffen met de Carolos. “Met het oog op de wedstrijden tegen Galatasaray en Club Brugge gaan we geen risico’s nemen met Steven. Als hij niet 100 procent fit is, dan speelt hij niet.” Chancel Mbemba en Andy Najar geraken wel helemaal fit voor de openingswedstrijd van de zestiende speeldag.


Anderlecht dreigt tijdens de Africa Cup vijf spelers te moeten missen. "We zoeken géén nieuwe spits voor tijdens de Africa Cup. Cyriac en Conte zijn dan wel weg maar ik behoud het volle vertrouwen in Mitrovic en Kabasele. En we hebben ook nog de beloften Oswal Alvarez en Aaron Leya Iseka achter de hand. We zoeken wel nog een centrale verdediger in januari. Ik geloof wel in Leander Dendoncker maar ik zie hem eigenlijk meer als verdedigende middenvelder en heb achterin vooral meer ervaring nodig." 


RSCA.be

hasi charleroi

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...