Hasi: "Partij tegen Charleroi goede generale repetitie"

Na de interlandonderbreking staat er opnieuw competitievoetbal op het programma. RSC Anderlecht gaat morgenavond op bezoek bij Sporting Charleroi. Nooit een makkelijke opdracht en dat beseft ook coach Besnik Hasi.


“Anderlecht heeft het altijd moeilijk op het veld van Charleroi. Dat was al zo toen ik nog speler was”, opent Besnik Hasi de persconferentie. “Maar mijn ploeg heeft ontzettend veel en hard getraind deze week en we gaan dan ook vol voor de drie punten.” Nadien heeft paars-wit met Galatasaray en Club Brugge twee moeilijke en belangrijke wedstrijden voor de boeg. “De partij tegen Charleroi wordt inderdaad een goede generale repetitie. We willen winnen zodat we met vertrouwen en een goed gevoel naar die wedstrijden kunnen toeleven”, aldus de paars-witte oefenmeester.


Coach Besnik Hasi kan echter nog steeds niet rekenen op de geblesseerden Bram Nuytinck en Fabrice N’Sakala. “Bram heeft deze week opnieuw kunnen lopen, maar we overhaasten niets. Ook met Fabrice zijn we rustig aan het opbouwen.” 


Steven Defour is ook nog twijfelachtig voor het treffen met de Carolos. “Met het oog op de wedstrijden tegen Galatasaray en Club Brugge gaan we geen risico’s nemen met Steven. Als hij niet 100 procent fit is, dan speelt hij niet.” Chancel Mbemba en Andy Najar geraken wel helemaal fit voor de openingswedstrijd van de zestiende speeldag.


Anderlecht dreigt tijdens de Africa Cup vijf spelers te moeten missen. "We zoeken géén nieuwe spits voor tijdens de Africa Cup. Cyriac en Conte zijn dan wel weg maar ik behoud het volle vertrouwen in Mitrovic en Kabasele. En we hebben ook nog de beloften Oswal Alvarez en Aaron Leya Iseka achter de hand. We zoeken wel nog een centrale verdediger in januari. Ik geloof wel in Leander Dendoncker maar ik zie hem eigenlijk meer als verdedigende middenvelder en heb achterin vooral meer ervaring nodig." 


RSCA.be

hasi charleroi

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...