Hasi: "Match tegen Galatasaray belangrijker dan tegen Charleroi"

Besnik Hasi heeft op de persconferentie in Neerpede in zijn kaarten laten kijken. Zo laat hij Steven Defour rusten, ook al is die (bijna) helemaal fit. De reden daartoe is even duidelijk als simpel: "De matchen tegen Galatasaray en Club Brugge zijn belangrijker dan die tegen Charleroi."Je zal het niet snel horen, een coach die de eerstvolgende match niet de belangrijkste noemt. "Maar voor een keer is het zo: de matchen tegen Galatasaray en Club Brugge zijn belangrijker dan die tegen Charleroi. Dat is een opwarming naar die matchen toe."
En toch is Hasi kristalhelder: de drie punten zijn een must: "We moeten die match tegen Charleroi winnen. We willen alles winnen en als we tegen hen punten laten liggen, dan doen we maar het halve werk - zelfs al winnen we dan van Club Brugge."


Hasi weet nog uit zijn spelerscarrière dat Charleroi een zwart beest is voor paars-wit. "Ik heb het altijd lastig gehad tegen hen. We weten dat zij een van de moeilijkste ploegen zijn om tegen te spelen. Toch gaan we voor de drie punten, iedereen heeft er hard op getraind. De twee weken die we hebben kunnen trainen deden deugd, sommigen hadden het nodig."


Drie maanden geleden was in de match tegen de Zebra's al te zien dat Anderlecht het niet makkelijk had.
"In die periode waren er ook verzachtende omstandigheden", zegt Hasi op de persconferentie. "We hadden toen een paar gekwetsten, en misten wat frisheid. Een paar jongeren waren niet in topvorm, denk aan Mitro."
Tot de winterstop zijn er nog zes wedstrijden te spelen. Hasi heeft een duidelijke doelstelling voor zijn team. "We gaan proberen alle matchen te winnen."Hasi ziet ook meer concurrentie voor de titel dan enkel Club Brugge. "Ik zie Gent en Standard nu terugkomen. En Lokeren, niemand spreekt over Lokeren, maar ze hebben goed materiaal. Die spelen als vier jaar samen en ze hebben een bredere kern dit jaar. Er zijn heel veel clubs. Als je nu een mindere periode doorgaat, dan ga je achterstaan bij die clubs", zegt de paars-wit-trainer.
Voetbalkrant

hasi charleroi

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...