Van Holsbeeck steekt hand uit naar jeugdspeler: "Kom terug"

Herman Van Holsbeeck heeft in Reyers Laat uitgelegd dat Anderlecht naar de rechtbank stapt omtrent het 16-jarige talent Jason Eyenga-Lokilo "om een signaal te geven". "Zijn vader wil geld verdienen over de rug van zijn zoon en dat vind ik spijtig."Gisteren raakte bekend dat Anderlecht naar de rechtbank stapt omdat de 16-jarige Jason Eyenga-Lokilo weigerde een profcontract te tekenen.Volgens Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de jongen, is het contract dat Anderlecht afsloot met de jongen op zijn 12e nietig. De ouders noemen het "kinderhandel". Herman Van Holsbeeck bijt van zich af in Reyers Laat. "Jason is bij ons in een ontwikkelingstraject gestapt en daarom heeft hij op jonge leeftijd een sterkmakingscontract getekend. Hiervoor kregen hij en zijn ouders 75.000 euro, met als belofte dat hij op zijn 16e een profcontract zou tekenen voor ons. Maar een maand voor zijn 16e kwam de vader mijn bureau binnen met de eis dat hij alleen zou tekenen als hij 1 miljoen euro zou krijgen.""Het is een schande dat die mens ons denkt te kunnen chanteren. Hij wil geld verdienen over de rug van zijn zoon. We willen een signaal geven dat dat niet kan. Daarom stappen we naar de rechtbank. Die jongen is het slachtoffer van zijn vader, die ook nog eens zelf spelersmakelaar is. Eerst zijn ze naar Engeland getrokken, nu zitten ze in ItaliŽ, maar het probleem blijft hetzelfde: hij vraagt te veel. Daarom steek ik mijn hand uit naar hen. Als zijn vader morgen op mijn bureau komt en zegt: "Sorry, ik was verkeerd bezig.", dan ben ik bereid die jongen een kans te geven om weer voor ons te voetballen."


Herman Van Holsbeeck vertelt in Reyers Laat dat Anderlecht jaarlijks 2 miljoen euro investeert in de jeugd. "Maar zoals het er nu aan toegaat, kunnen we niet blijven investeren. We moeten onderzoeken met de Pro League hoe we kunnen vermijden dat jonge talenten door buitenlandse clubs worden weggeplukt. In Frankrijk kunnen ze op hun 15e al een profcontract tekenen, in Zwitserland zelfs als vanaf hun 13e-14e." Engelse clubs zijn dan weer wel bereid om de vaak dure opleidingsvergoedingen te betalen.
"Manchester United is Januzaj op zijn 15e bij ons komen halen, maar voor hem hebben we wel 75.000 euro per jaar gekregen. Helaas heeft de FIFA dat bedrag onlangs naar 10.000 verlaagd. Ook Chelsea heeft correct gehandeld met Musonda. Zij hebben alles bij elkaar 2,5 miljoen betaald voor hem."

Sporza

lokilo vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...