Van Holsbeeck steekt hand uit naar jeugdspeler: "Kom terug"

Herman Van Holsbeeck heeft in Reyers Laat uitgelegd dat Anderlecht naar de rechtbank stapt omtrent het 16-jarige talent Jason Eyenga-Lokilo "om een signaal te geven". "Zijn vader wil geld verdienen over de rug van zijn zoon en dat vind ik spijtig."Gisteren raakte bekend dat Anderlecht naar de rechtbank stapt omdat de 16-jarige Jason Eyenga-Lokilo weigerde een profcontract te tekenen.Volgens Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de jongen, is het contract dat Anderlecht afsloot met de jongen op zijn 12e nietig. De ouders noemen het "kinderhandel". Herman Van Holsbeeck bijt van zich af in Reyers Laat. "Jason is bij ons in een ontwikkelingstraject gestapt en daarom heeft hij op jonge leeftijd een sterkmakingscontract getekend. Hiervoor kregen hij en zijn ouders 75.000 euro, met als belofte dat hij op zijn 16e een profcontract zou tekenen voor ons. Maar een maand voor zijn 16e kwam de vader mijn bureau binnen met de eis dat hij alleen zou tekenen als hij 1 miljoen euro zou krijgen.""Het is een schande dat die mens ons denkt te kunnen chanteren. Hij wil geld verdienen over de rug van zijn zoon. We willen een signaal geven dat dat niet kan. Daarom stappen we naar de rechtbank. Die jongen is het slachtoffer van zijn vader, die ook nog eens zelf spelersmakelaar is. Eerst zijn ze naar Engeland getrokken, nu zitten ze in Italië, maar het probleem blijft hetzelfde: hij vraagt te veel. Daarom steek ik mijn hand uit naar hen. Als zijn vader morgen op mijn bureau komt en zegt: "Sorry, ik was verkeerd bezig.", dan ben ik bereid die jongen een kans te geven om weer voor ons te voetballen."


Herman Van Holsbeeck vertelt in Reyers Laat dat Anderlecht jaarlijks 2 miljoen euro investeert in de jeugd. "Maar zoals het er nu aan toegaat, kunnen we niet blijven investeren. We moeten onderzoeken met de Pro League hoe we kunnen vermijden dat jonge talenten door buitenlandse clubs worden weggeplukt. In Frankrijk kunnen ze op hun 15e al een profcontract tekenen, in Zwitserland zelfs als vanaf hun 13e-14e." Engelse clubs zijn dan weer wel bereid om de vaak dure opleidingsvergoedingen te betalen.
"Manchester United is Januzaj op zijn 15e bij ons komen halen, maar voor hem hebben we wel 75.000 euro per jaar gekregen. Helaas heeft de FIFA dat bedrag onlangs naar 10.000 verlaagd. Ook Chelsea heeft correct gehandeld met Musonda. Zij hebben alles bij elkaar 2,5 miljoen betaald voor hem."

Sporza

lokilo vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...