Van Holsbeeck straks in Reyers Laat

Anderlecht is naar de rechtbank gestapt, omdat het 16-jarige talent Jason Eyanga-Lokilo (16) geen profcontract wil tekenen. Bij de landskampioen baseren ze zich op een overeenkomst die ze sloten met de ouders van hun jeugdspeler, vier jaar geleden. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de speler, noemt die overeenkomst nu handel in minderjarigen. Een uitspraak wordt pas volgende zomer verwacht.De bekende advocaat Walter Van Steenbrugge verdedigt de familie Eyanga-Lokilo. "Als je spreekt over een sterkmakingsovereenkomst spreek je meestal over goederen, niet over kinderen. Niet over jongeren van 12 jaar die in principe vanaf die leeftijd bijna verplicht worden om op hun 16e iets te doen wat hun hele leven kan bepalen."


De ouders verwijten Anderlecht kinderhandel, maar door op zoek te gaan naar betere voorwaarden in het buitenland doen ze eigenlijk hetzelfde: "Anderlecht is een grote club en heeft een goeie organisatie op alle niveaus, ook op het niveau van de opleiding van jongeren. Op dat vlak vind ik dat de ouders beter hadden moeten weten, maar de partij die de grootste verantwoordelijkheid in draagt in het opmaken van dergelijke nietige overeenkomsten is de club."


Anderlecht wou niet in de korte tijdspanne van een Journaal-stuk de complexe zaak toelichten. Daarom zit Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vanavond in Reyers Laat op Canvas.

Sporza

lokilo vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...