Beloften: Alvarez knalt paars-wit naar kwartfinales van de Beker van België

De beloften van RSC Anderlecht namen het gisteren, woensdag 19 november 2014, op tegen KAA Gent in het kader van de achtste finales van de Beker van België. De paars-witte U21 klopten de Buffalo’s met 3-2 en bekeren zo nog een rondje verder. De kwartfinales van de Beker U21 staat op het programma in maart 2015. Anderlecht toonde zich als eerste gevaarlijk, maar Alper Ademoglu zag hoe de goalie van Gent een eerste schot wist weg te boksen, luttele minuten later plaatste diezelfde Ademoglu het leer over doel. Op het kwartier lag de bal echter aan de overkant in de netten. Liam Bossin - pas de ochtend terug na kwalificatiewedstrijden met de U19 van Ierland - duwde het leer in eerste instantie nog weg, maar Jinty Caenepeel was goed gevolgd en tikte de 0-1 binnen. Op het halfuur hingen de bordjes opnieuw in evenwicht toen Dodi Lukebakio een goeie pass van Samuel Bastien binnentrapte. Paars-Wit nam nu over. Stephane Omeonga trof de lat, de ingevallen Alexandre De Bruyn zag zijn poging gedevieerd worden, een schot van Aaron Leya Iseka werd door de goalie weggebokst en op slag van rust vond ook Dodi Lukebakio nog de keeper op zijn weg. Al vroeg in de tweede helft moest Liam Bossin tot twee keer toe gepast tussenkomen om te voorkomen dat Gent opnieuw op voorsprong klom. Anderlecht reageerde via Dodi Lukebakio, maar zijn schot verdween over. Nog voor het uur had Sporting de voorsprong alsnog vast, het was Alper Ademoglu die de 2-1 voorbij de Gentse doelman trapte. Op het uur kwam Liam Bossin nog goed tussen op een afstandspoging, maar enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven op een vrije trap van Michiel De Bruycker. Net toen de partij op strafschoppen leek af te stevenen, trapte de ingevallen Oswal Alvarez - die tegen Gent zijn eerste speelminuten kreeg na een lange afwezigheid - de bevrijdende 3-2 tegen de netten die Sporting zekerheid gaf over kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker van België U21


In de kwartfinale, die ook in één wedstrijd wordt beslist, neemt Paars-Wit het in maart thuis op tegen KAS Eupen. Die klopten KV Kortrijk op eigen veld met 2-1. Datum, uur en plaats van de wedstrijd worden later vastgelegd. Goals : 14' Jinty Caenepeel (0-1), 30' Dodi Lukebakio (1-1), 54' Alper Ademoglu (2-1), 66' Michiel De Bruycker (2-2), 83' Oswal Alvarez (3-2) 


RSC Anderlecht : Bossin, Denayer, Faes, Matthys, Scholl, Bastien, Lukebakio (63’ Alvarez), Omeonga, Leya Iseka (85’ Bitsindou), Ademoglu (70’ Bourard) & Do Nascimento (30’ De Bruyn) 

RSCA.be

beloften gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...