Acheampong: "Ik wil Oli zijn plaats niet inpikken"

Frank Acheampong was de man van de match. Met twee assists - en als linksachter - besliste hij mee de wedstrijd. "Ik kan nog beter", beloofde hij. Maar zou hij zich niet beter toeleggen op die positie?


Acheampong gaf toe dat het in de eerste twintig minuten zoeken was. "Ik kan nog beter. We moesten veel corrigeren die eerste minuten op de linkerflank. We haalden niet ons niveau, maar daarna losten we bepaalde zaken op en liep het veel beter. Ja, ook als linksachter ging het goed. Maar ik heb Oli beloofd dat ik zijn plaats niet wil inpikken", lachte de flankspeler.
Als linksachter doet hij het echter allesbehalve slecht. In die mate zelfs dat we ons afvragen of hij niet beter zich toelegt op die positie. Een Europese topper zou de kwaliteiten van de razendsnelle Ghanees wel eens snel kunnen oppikken. "Ik heb altijd verdedigende en offensieve kwaliteiten gehad. Ook als aanvaller moet je verdedigen en dus combineer ik de twee. Het is anders als linksachter, maar ik ben er nu al wel aan gewend. Op training werk ik hard om er beter in te worden."


Vooral zijn eerste assist was er eentje om in te kaderen. Een voorbeeld van het loopvermogen en de snelheid van Acheampong. "Het was een fantastische aanval met Conte. Ik wou eerst zelf scoren, maar ik zag dat Mitrovic beter geplaatst was. Maar winnen is het belangrijkste, als dat met een assist van mij is, zoveel te beter."


"Men dacht dat wij vermoeid zouden zijn door het drukke programma, maar toch hebben we opnieuw sterk gespeeld als een team en alles gegeven." Zegt Frank Acheampong.  
"Onze medische staf doet uitstekend werk om ons fit te houden. We doen alles wat ze ons zeggen, zodat we goed recupereren."


Benito Raman had achteraf misschien wel het mooiste compliment. "Ik stond eerst tegen Vanden Borre en dat ging wel, tegen Acheampong in de tweede helft ging het heel wat minder", aldus de Gentse aanvaller.acheampong gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...