Anderlecht is herfstkampioen

Anderlecht is herfstkampioen. Het won met 0-2 bij rechtstreekse concurrent AA Gent, dat in de eerste helft de betere ploeg was. Mitrovic en Conté zorgden voor de doelpunten.

Er stond nog geen minuut op de klok of het was al bijna raak voor Gent, maar Depoitre liet de reuzekans liggen. Anderlecht kwam niet onder de Gentse druk uit. Tien minuten later was er een attente Proto nodig om de inzet van Raman. Al werd er buitenspel gevlagd, omdat de bal afweek op Depoitre, die buitenspel stond. Op het kwartier kreeg Depoitre opnieuw een prima kans. Ditmaal twijfelde de Gentse spits te lang, waardoor Vanden Borre kon ingrijpen. Na ruim twintig minuten toonde Anderlecht een eerste keer de neus aan het venster. Op aangeven van Praet scoorde Mitrovic fraai, maar de bal was over de achterlijn geweest in de actie van Praet. Nadien was het weer aan de thuisploeg. Een vrije trap van Milicevic verdween via de muur over. Even later knalde ook Dejaegere hoog over. De beste kans kwam er op het halfuur voor Raman, die alleen op Proto af stevende. De doelman van Anderlecht redde goed met de voet. Een kleine tien minuten voor de rust vond Rafinha de vrijstaande Milicevic, die het met links probeerde. Via de vingertoppen van Proto werd het een corner voor de thuisploeg. Bij Gent kon Milicevic niet meer verderspelen. Soumahoro kwam in zijn plaats. Vlak voor de rust werd het plots heel stil in de Ghelamco Arena. Acheampong zette zich goed door in de zestien meter en bediende Mitrovic, die eenvoudig binnenschoof. 0-1 voor Anderlecht was meteen de ruststand.

De tweede helft begon vrij rustig. Een eerste kansje kwam er voor de ingevallen Saief, maar hij werd afgeblokt. Enkele minuten later probeerde diezelfde Saief het opnieuw. Ditmaal kraakte hij zijn schot. Aan de overzijde bokste Sels een scherpe voorzet van Tielemans weg. Na twintig minuten in de tweede periode trapte Saief een prima corner. Aan de tweede paal waren ze bij Anderlecht Lepoint vergeten, die helemaal vrij kon inkoppen. Zijn kopbal ging centimeters naast. Een dik kwartier voor tijd viel de bal in de zestien meter voor de voeten van Saief. De invaller kwam, na goed verdedigen van Dendoncker, niet tot schieten. Enkele minuten later stuurde Acheampong Conte goed diep. Sels kwam slecht uit, waardoor Conte de bal eenvoudig over hem kon binnenlobben. Een minuutje later was het bijna 0-3. Op aangeven van alweer Acheampong, besloot Najar in het zijnet. Ook Praet haalde nog eens uit. Sels pakte zonder problemen. De ingevallen Kawaya zette zich vijf minuten voor tijd goed door. Sels reageerde goed en pakte zijn poging. Aan de overzijde was Saief dicht bij de 2-1, maar zijn schot ging een kleine halve meter naast. Proto moest in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd nog eens goed plat op een schot van Raman.

Goals: 42' Mitrovic (0-1), 79' Conté (0-2)
Gent: Sels, Lepoint (76' Pollet), Asare, Gershon, Rafinha, Foket, Dejaegere, Renato Neto, Milicevic (41' Soumahoro, 46' Saief), Raman, Depoitere
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Dendoncker, Vanden Borre (91' Colin), Conté, Tielemens, Praet, Kljestan, Najar (84' Kawaya), Mitrovic
Gele kaarten: 31' Najar, 44' Vanden Borre, 44' Rafinha, 52' Dejaegere, 76' Kljestan, 80' Mitrovic
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 19.999

Jupilerproleague.be

gent jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...