Hasi: "Uitdaging is hetzelfde voetbal in de competitie te brengen"

Besnik Hasi wil winnen op AA Gent. Anderlecht verdedigt er de leidersplaats. De inzet is zondag overigens de herfsttitel.


“Wij willen eerste blijven”, citeert Het Nieuwsblad de coach van Anderlecht. “Niet omwille van de herfsttitel die op het spel staat, die maakt niet zoveel uit. Maar wel voor de leidersplek, dat is toch iets apart. Het klopt dat die extra druk met zich meebrengt, maar die kunnen we wel aan. Wij hebben een mentale boost gekregen door die comeback tegen Arsenal. De uitdaging is nu hetzelfde als in de Champions League te brengen in de competitie.”


Besnik Hasi moet diep in zijn mouw gaan tasten om nog verdedigers te vinden die straks volledig fit aan de aftrap verschijnen tegen AA Gent. Hij overweegt zelfs om Kljestan in het centrum van zijn afweer te plaatsen.
De kans dat Chancel Mbemba fit geraakt, is immers bijzonder klein. "Hij had nog last. Hij had van mij een vrije dag gekregen om een paar privé-zaken te regelen in Parijs, maar hij is zelfs niet kunnen afreizen. Het is een spier die naast die knie loopt die geďrriteerd is. En daar heeft hij nog heel wat pijn aan."


En ook Bram Nuytinck staat nog niet voor zijn terugkeer. "Bram is niet klaar en ik weet niet wanneer hij dat zal zijn. De medische staf kan me geen datum geven, maar ik hoop na de interlandbreak. Ik had gehoopt dat hij er tegen Gent weer zou bij zijn, maar het is nog te vroeg", aldus Hasi.
Ondertussen heeft Hasi wel gelimiteerde opties voor het hart van zijn defensie. "Ja, Dendoncker kan daar spelen, maar hij doet dat niet graag en ik zie hem ook liever als middenvelder. In Arsenal deed Kljestan dat het laatste halfuur niet slecht. Dat kan misschien ook."Voetbal24.be

gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...