De Witte: "Anderlecht mag van mij in Eurostadion spelen"

In tegenstelling tot Club-voorzitter Bart Verhaeghe is Ivan De Witte wel een voorstander van het nieuwe nationaal stadion. "Je mag me zelfs een supporter noemen van het project", zegt de voorzitter van AA Gent. "Maar het wordt hoog tijd dat er iemand opstaat die de betrokken partijen bij elkaar brengt en dit verhaal op een zeer open en transparante wijze communiceert."


Het Eurostadion zorgt voor tweespalt in de Belgische voetbalwereld. Eerder spuwde Club-voorzitter Bart Verhaeghe zijn gal over de bouw van een nieuw nationaal stadion. Maar collega Ivan De Witte is duidelijk een andere mening toegedaan."Ik zou er geen enkel probleem mee hebben dat er een nationaal stadion gebouwd wordt", vertelt Ivan De Witte aan Sporza. "Sterker: je kan me misschien wel een supporter noemen van het Eurostadion. Wat mij wel stoort is het gebrek aan transparantie, zowel van de voetbalbond als de betrokken partijen (onder meer de stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Anderlecht). Het is hoog tijd dat er iemand de betrokken partijen bij elkaar brengt en dit verhaal op een zeer open en transparante manier communiceert. Hoe meer openheid, hoe minder weerstand er zal zijn."



Dat Anderlecht gebruik zou maken van het Eurostadion vormt voor De Witte geen probleem. "Dat mag van mij", stelt de voorzitter van AA Gent, "maar er moet meegedeeld worden welke bijdrage Anderlecht zal leveren op financieel vlak. Pas dan zal iedereen gerustgesteld zijn dat er geen competitievervalsing mee gepaard gaat."

Sporza

eurostadion kbvb gent

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...