Vanhaezebrouck: "Komen nu met gelijke wapens aan de aftrap"

AA Gent speelt zondagmiddag in de Ghelamco Arena tegen Anderlecht om de koppositie van het klassement. Coach Hein Vanhaezebrouck heeft de paars-witte stunt tegen Arsenal goed gezien.De landskampioen heeft na een mindere reeks in de competitie heel wat vertrouwen getankt in de Champions League. Anderzijds kostte de spectaculaire comeback de jongens van Besnik Hasi ook heel wat energie. Vanhaezebrouck vindt dat echter geen issue.
“In het voetbal zijn de vijf dagen tussen dinsdag en zondag zo goed als een week”, zegt hij bij Voetbal24. “Met de vermoeidheid van Anderlecht zal het dus wel meevallen.”


“Ik ben ook blij dat we met gelijke wapens aan de aftrap komen. Als Anderlecht tegen Arsenal verloren had en wij slagen erin om zondag te winnen, zou de kritiek misschien luiden dat paars-wit een hapklare brok was. Nu zal een eventuele zege verdiend zijn. Tegen Lokeren heeft Anderlecht ook bewezen dat het kan blijven drukken. Of ik een mooie pot voetbal verwacht? Daarvoor moet je met twee zijn. Maar Anderlecht wordt toch vaak met mooi voetbal in verband gebracht.”


De Gentse oefenmeester vindt Anderlecht een betere ploeg dan vorig jaar. Nochtans kroonde die zich toen tot kampioen. “Maar ik zie vooral meer mentale weerbaarheid, en een sterker geheel”, zegt Vanhaezebrouck.
“De match tegen Arsenal bewijst dat Anderlecht een heel stevige ploeg is die er op de grote momenten nog staat. Over twee wedstrijden gezien waren ze zelfs beter dan de Gunners. In hun poule hadden ze al veel meer punten kunnen hebben.”

Voetbal24.be

gent

Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"

Meer nieuws...