Vanhaezebrouck: "Komen nu met gelijke wapens aan de aftrap"

AA Gent speelt zondagmiddag in de Ghelamco Arena tegen Anderlecht om de koppositie van het klassement. Coach Hein Vanhaezebrouck heeft de paars-witte stunt tegen Arsenal goed gezien.De landskampioen heeft na een mindere reeks in de competitie heel wat vertrouwen getankt in de Champions League. Anderzijds kostte de spectaculaire comeback de jongens van Besnik Hasi ook heel wat energie. Vanhaezebrouck vindt dat echter geen issue.
“In het voetbal zijn de vijf dagen tussen dinsdag en zondag zo goed als een week”, zegt hij bij Voetbal24. “Met de vermoeidheid van Anderlecht zal het dus wel meevallen.”


“Ik ben ook blij dat we met gelijke wapens aan de aftrap komen. Als Anderlecht tegen Arsenal verloren had en wij slagen erin om zondag te winnen, zou de kritiek misschien luiden dat paars-wit een hapklare brok was. Nu zal een eventuele zege verdiend zijn. Tegen Lokeren heeft Anderlecht ook bewezen dat het kan blijven drukken. Of ik een mooie pot voetbal verwacht? Daarvoor moet je met twee zijn. Maar Anderlecht wordt toch vaak met mooi voetbal in verband gebracht.”


De Gentse oefenmeester vindt Anderlecht een betere ploeg dan vorig jaar. Nochtans kroonde die zich toen tot kampioen. “Maar ik zie vooral meer mentale weerbaarheid, en een sterker geheel”, zegt Vanhaezebrouck.
“De match tegen Arsenal bewijst dat Anderlecht een heel stevige ploeg is die er op de grote momenten nog staat. Over twee wedstrijden gezien waren ze zelfs beter dan de Gunners. In hun poule hadden ze al veel meer punten kunnen hebben.”

Voetbal24.be

gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...