Jarige Van Holsbeeck: "Ik had me geen mooier geschenk kunnen inbeelden"

RSC Anderlecht speelde gisteren 3-3 gelijk op het veld van Arsenal FC. Paars-wit stond 3-0 in het krijt, maar na een onwaarschijnlijke comeback kwam het alsnog langszij. Bij de terugkeer richting Brussel stond de jarige Herman Van Holsbeeck de verzamelde pers te woord.


"Ik had me geen mooier geschenk kunnen inbeelden", opent de algemeen manager. "Het is een historisch resultaat en deze wedstrijd gaat me voor altijd bij blijven. Of ik goed gevierd heb? Laat ons zeggen dat ik een korte nacht heb gehad", lacht een gelukkige Herman Van Holsbeeck. Ondanks RSC Anderlecht aardig mee voetbalde in het Emirates Stadium stond het na een uur 3-0 achter. Bovendien was Chancel Mbemba niet veel eerder uitgevallen met een knieblessure. "Na het uitvallen van Mbemba had ik even schrik, maar ik moet de hele ploeg feliciteren met hun reactie."


"Ook de trainer verdient een pluim", gaat Herman Van Holsbeeck verder. "Het was prachtig om te zien hoe hij de ploeg herpositioneerde na de 3-1 en hoe Anderlecht het initiatief overnam. Toen we de 3-2 scoorden begon Arsenal te twijfelen en zijn we nog offensiever gaan spelen. Ik ben ontzettend blij dat het ook iets heeft opgebracht." Meer dan drieduizend supporters waren afgezakt naar Londen voor deze wedstrijd en negentig minuten lang hebben zij de ploeg naar voor gestuwd. "De supporters waren uitzonderlijk gisterenavond. Het deed iets met me en ook voor hen is dit resultaat een opsteker", besluit de jarige Herman Van Holsbeeck die gisteren 60 werd.

RSCA.be

vanholsbeeck arsenal

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...