Jarige Van Holsbeeck: "Ik had me geen mooier geschenk kunnen inbeelden"

RSC Anderlecht speelde gisteren 3-3 gelijk op het veld van Arsenal FC. Paars-wit stond 3-0 in het krijt, maar na een onwaarschijnlijke comeback kwam het alsnog langszij. Bij de terugkeer richting Brussel stond de jarige Herman Van Holsbeeck de verzamelde pers te woord.


"Ik had me geen mooier geschenk kunnen inbeelden", opent de algemeen manager. "Het is een historisch resultaat en deze wedstrijd gaat me voor altijd bij blijven. Of ik goed gevierd heb? Laat ons zeggen dat ik een korte nacht heb gehad", lacht een gelukkige Herman Van Holsbeeck. Ondanks RSC Anderlecht aardig mee voetbalde in het Emirates Stadium stond het na een uur 3-0 achter. Bovendien was Chancel Mbemba niet veel eerder uitgevallen met een knieblessure. "Na het uitvallen van Mbemba had ik even schrik, maar ik moet de hele ploeg feliciteren met hun reactie."


"Ook de trainer verdient een pluim", gaat Herman Van Holsbeeck verder. "Het was prachtig om te zien hoe hij de ploeg herpositioneerde na de 3-1 en hoe Anderlecht het initiatief overnam. Toen we de 3-2 scoorden begon Arsenal te twijfelen en zijn we nog offensiever gaan spelen. Ik ben ontzettend blij dat het ook iets heeft opgebracht." Meer dan drieduizend supporters waren afgezakt naar Londen voor deze wedstrijd en negentig minuten lang hebben zij de ploeg naar voor gestuwd. "De supporters waren uitzonderlijk gisterenavond. Het deed iets met me en ook voor hen is dit resultaat een opsteker", besluit de jarige Herman Van Holsbeeck die gisteren 60 werd.

RSCA.be

vanholsbeeck arsenal

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...