Dendoncker: "Als Mbemba niet fit geraakt sta ik klaar"

Leander Dendoncker moest de voorbije weken wat op zijn honger blijven zitten. De verdediger/middenvelder kreeg slechts sporadische invalbeurten op het einde van de wedstrijd, maar tegen Arsenal stond hij er als het moest.


Dendoncker is geduldig en Hasi weet wat hij aan hem heeft. Als straks Chancel Mbemba niet fit geraakt voor Gent, mag u er gif op innemen dat Dendoncker zijn vervanger wordt. De voormalige kapitein van de beloften speelt nog steeds liever op het middenveld, maar kan zijn streng trekken als verdediger. "Ik weet dat ik dat kan, want ik speelde er al genoeg bij de beloften", aldus Dendoncker. "Ik weet ook dat ik een middenvelder ben en daar het best tot mijn recht kom, maar de coach kan op mij rekenen. Als Mbemba niet fit geraakt, sta ik klaar."


Dat was er ook aan te zien in Arsenal, waar Dendoncker zich bewees op internationaal niveau. "Ik besef het nog altijd niet goed. Maar het was zeker niet onverdiend. Zij zijn bij ons komen stelen, maar wat wij deden, was zeker niet gestolen", vond de 19-jarige West-Vlaming, die heel snel moest invallen. "Ik moest direct klaar zijn. Ik heb gelukkig de knop direct kunnen omdraaien en zat onmiddellijk in de match."


Het duurde even voor de spelers de kleedkamer verlieten, want de euforie was groot. "Dit is een vertrouwensboost. In de Champions League spelen we altijd goeie matchen. Tegen grote ploegen gaat het blijkbaar beter. In de competitie beseffen we dat het nog niet goed was. Tegen Gent moet er meer van dit komen."


Als beloftenkapitein speelde hij al dikwijls samen met Andy Kawaya, die op de rand van de doorbraak staat. "Ik wist hoeveel potentieel hij heeft. Hij is de toekomst hé. Ik speelde vaak met hem en het was altijd plezant. Je kan een bal aan hem kwijt en hij gaat er veel iets goed mee doen. De jongeren kennen elkaar en dat speelt mee. We hebben al een aantal automatismen."
Maar ook de ouderen zijn belangrijk. "Deschacht heeft me bijvoorbeeld perfect gecoacht. Hij spreekt veel en als het nodig is, stuurt hij bij. Ik kan nog veel van hem leren."Voetbalkrant

dendoncker arsenal gent

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...