Van Holsbeeck: "We hadden een echte twaalfde man!"

Het was geen overwinning, maar als vervroegd verjaardagscadeau kon het wel tellen voor Herman Van Holsbeeck. De manager wordt donderdag zestig en zal met volle teugen kunnen genieten na wat zijn team op Arsenal bewerkstelligde."Over twintig jaar praten we hier nog over. Na de 3-0 vreesde ik een afstraffing, maar na de 3-1 zag ik de ploeg groeien en na de 3-2 gebeurde er iets magisch", aldus Van Holsbeeck."OVER TWINTIG JAAR PRATEN WE HIER NOG OVER" Van HolsbeeckVan Holsbeeck glunderde van oor tot oor. "We hebben de armen niet laten hangen. De jongeren die ingekomen zijn, hebben het fantastisch gedaan. Vergeet de ouderen als Deschacht en Proto ook niet en Praet stak er weer bovenuit. Jaren geleden hebben we besloten om in te zetten op de jeugd. We hebben geduld moeten hebben, maar we hebben dat op Anderlecht. En nu plukken we daar de vruchten van."


"NU PLUKKEN WE DE VRUCHTEN VAN ONS JEUGD BELEID"  Van HolsbeeckVan Holsbeeck kende slechts weinig mooie momenten in de Champions League, maar dit zal voor altijd in zijn geheugen blijven hangen. "Dit gaat alles voorbij, zelfs dat gelijkspel op AC Milan. We hadden kunnen winnen als de partij nog langer geduurd had. Maar vooral de manier waarop maakt me enorm fier."
En één naam in het bijzonder lieten we vallen bij de manager: Andy Kawaya. "Hij heeft laten zien dat hij enorme kwaliteiten heeft. Nu mogen we niet alles op die jongen zetten en hem met de voetjes op de grond houden. De vervanger van Suarez? Ja, misschien."Ook Hasi kreeg bloemetjes. "Chapeau voor hem. Hij krijgt de spelers zo ver dat ze dit willen en kunnen opbrengen. Ze hangen aan zijn lippen. En nog één bloemlezing: voor de supporters. Het was ongelooflijk wat zij deden. Ik had kippenvel! We hadden een echte twaalfde man!"
Voetbalkrant

vanholsbeeck arsenal

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...