Van Holsbeeck: "Moeilijke opdracht"

RSC Anderlecht speelt morgenavond in het kader van de vierde speeldag van de UEFA Champions League in en tegen Arsenal FC. Bij het vertrek richting Londen stonden algemeen manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock de aanwezig pers te woord."Het zal een moeilijke opdracht worden", opent Herman Van Holsbeeck. "Ook gezien het feit dat er met de blessures van Steven Defour en Matias Suárez enkele belangrijke spelers niet bij kunnen zijn. Het is nu aan de andere jongens om te laten zien dat ze hun plaats in de kern van Anderlecht waard zijn. We willen bewijzen dat de wedstrijd van twee weken geleden geen toevalstreffer was."


"We gaan proberen verrassen", gaat de manager verder. "Maar uit ervaring weet ik dat er in de Champions League niet veel verassingen zijn. Het resultaat is belangrijk, maar de manier waarop we ons morgen gaan presenteren is misschien wel het belangrijkste. We hebben de voorbije jaren heel wat stappen gezet en ik ben benieuwd hoe onze jonge ploeg zich tegen een Engelse topclub kan handhaven", aldus algemeen manager Herman Van Holsbeeck.


Van Holsbeeck mocht even in de schoenen van coach Besnik Hasi staan. Hoe zou de Anderlecht-manager Arsenal bekampen? "Je speelt in Engeland tegen een topclub, dan krijg je wellicht een stormloop. Ik zou een extra mannetje op het middenveld plaatsen. We mogen niet te offensief spelen, maar moeten ook niet met 11 spelers achter de bal lopen. We moeten gewoon laten zien waar we voor staan. Ik zou dus zelf iets defensiever spelen, maar Besnik is een toptrainer. En zulke mensen kunnen iets uit hun hoed toveren waar iedereen van omver valt. We gaan proberen te verrassen. Een punt pakken, dat zou een krachttoer zijn. Winnen is natuurlijk onvoorstelbaar. Maar ik weet ook dat de Champions League heel speciaal is."Anderlecht kijkt Arsenal wel niet met het beste gevoel in de ogen. Onder meer de blessure van Steven Defour is een stevige aderlating. "Hij heeft sinds het begin van het seizoen zijn stempel op het jonge elftal gedrukt. We zochten zo'n figuur. Zonder hem zijn we minder sterk, maar dat is voetbal", zegt Van Holsbeeck.
"Of we te weinig kunnen roteren? Als bestuur moet je keuzes maken. We wisten dat we wellicht achteraan in de problemen zouden komen. Maar we hebben ervoor gekozen om ons met Defour te versterken. Ik weet ook dat je dan meestal in de problemen komt op die positie waar je geen inspanning hebt gedaan. Maar iedereen ziet dat een versterking centraal achterin een groot verschil zou maken.""Door de opeenvolging van wedstrijden hebben spelers met kleine blessures te weinig tijd om echt te recupereren. Kijk maar naar Defour, die al enkele weken met kleine kwaaltjes sukkelde. Dat betalen we nu met een inactiviteit van enkele weken."
Ondanks de mindere periode panikeert Van Holsbeeck nog niet. "We staan nog altijd aan de leiding (in de Jupiler Pro League). Het kampioenschap wordt in de laatste 10 wedstrijden gespeeld. Als je nu een punt verliest, is het niet zo erg. Ik kijk uit naar het moment waarop iedereen topfit is. Hopelijk duurt dat geen maanden meer. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht dan weer het Anderlecht van bepaalde wedstrijden zal zijn."

RSCA.be

championsleaque galatasaray dortmund arsenal vanholsbeeck

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...