Spektakelstuk wordt winnend afgesloten door Anderlecht

RSC Anderlecht heeft een moeizame zege geboekt op het veld van Kortrijk. De thuisploeg was lang de betere ploeg, maar kon z'n kansen niet afmaken.

Voor RSC Anderlecht kon de wedstrijd niet beter beginnen. Na een tiental minuten spelen werd Frank Acheampong gehaakt door Alassane També: strafschop als gevolg. Geen discussie dit keer, want Steven Defour zette zich zelfzeker achter de bal. Voor de Rode Duivel een koud kunstje: hij trapte de bal beheerst in de linkeronderhoek. Nadien was het al KV Kortrijk wat de klok sloeg. Vooral Teddy Chevalier en Lukas Van Eenoo waren een gesel voor de defensie van Anderlecht, maar ze konden Davy Roef niet meteen tot een redding dwingen. Na een twintigtal minuten spelen kwam de thuisploeg wel heel goed weg. Aleksandar Mitrovic gleed nog door op Darren Keet, waarop de doelman zich revancheerde door na te trappen. Beiden heren kwamen weg met een waarschuwing. Kortrijk bleef doorgaan op z'n elan en kreeg nog enkele goede kansen in elkaar gebokst. Chevalier kwam zelfs tot scoren. Hij kon de bal tegen de touwen jagen na een heel geharrewar, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een fout. Bij Anderlecht had Mitrovic even voordien, ook uit buitenspel weliswaar, tegen de paal geknikt. Kortrijk bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar kon die voor rust niet meer vinden.

Meteen na de koffie ging Kortrijk weer vol door en dat resulteerde in enkele zeer goede kansen. Thomas Matton kwam alleen voor Roef, maar de doelman van Anderlecht bracht goed redding. Ook op de rebound van Chevalier was Roef bij de pinken. De druk bleef aanhouden en het leek afwachten tot de bezoekers zouden kraken, maar toen gebeurde het onverwachte. Cyriac tikte de bal knap tot bij Mitrovic, die meteen draaide en trapte knap: 0-2. Op dat moment leken de kopjes bij Kortrijk volledig te gaan hangen, maar Chevalier bleef knokken vooraan en dat loonde. Hij stiftte een bal over Roef en de ingevallen Tuur Dierckx kon deze tegen de touwen werken: 1-2 en er was weer een wedstrijd. Kortrijk ging vol z'n kans, maar Anderlecht kon ook regelmatig dreigen. Roef bracht fabuleus redding op een poging van Dierckx, aan de overkant was Mitrovic bijna de held. Uiteindelijk was het Sacha Kljestan die de wedstrijd wist te beslissen. Dennis Praet gaf een heerlijke steekpass tussen de verdediging van Kortrijk en de Amerikaan stiftte slim over Keet: 1-3. Via Praet,Conté en Mitrovic werd het nog bijna 1-4, maar ze verzuimden de kansen af te maken. Vlak voor affluiten kreeg Kortrijk dan toch weer hoop. Een misverstand tussen Roef en Colin zorgde voor een kleine botsing tussen de twee, Pavlovic had maar binnen te tikken: 2-3. Het kalf was echter al verdronken en Anderlecht pakt dus een belangrijke driepunter.

Goals: 10' Defour (0-1, penalty), 60' Mitrovic (0-2), 70' Dierckx (1-2), 85' Kljestan (1-3), 91' Pavlovic (2-3)
Kortrijk: Keet, Mulemo, Tomasevic, Poulain, També (61' Capon), Matton, Pavlovic, Van Eenoo (63' De Smet), De Mets, Marusic (68' Dierckx), Chevalier
Anderlecht: Roef, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Colin, Praet, Kljestan, Defour (79' Dendoncker), Najar (62' Suarez), Mitrovic, Cyriac (61' Conté)
Gele kaarten: 30' Mitovic, 37' Mbemba, 44' Najar, 45' Mulemo, 52' Marusic, 83' Poulain
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Toeschouwers: 9.399

Jupilerproleague.be

kortrijk jupilerproleague

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...