Standard pakt de drie punten in het Astridpark

Standard is erin geslaagd Anderlecht haar eerste competitienederlaag toe te dienen. Teixeira en Mpoku scoorden in de slotfase van een teleurstellende wedstrijd.

In vergelijking met de Europese midweek-wedstrijden waren er enkele wijzigingen in de opstelling aan beide zijden. Bij de thuisploeg was er geen plaats voor Mitrovic in de basis, Suarez en Cyriac vormden het aanvallende duo. Kabasele kwam dan weer in de ploeg voor Conté. Anthony Vanden Borre was de grote afwezige, hij kreeg rust en zat niet in de kern. Bij Standard deden ze zonder hun kapitein. Jelle Van Damme had te veel last aan de enkel, hij werd vervangen door de Portugees Darwin Andrade. Ook Enoh was niet fit, Jeff Louis moest voor meer diepgang zorgen. Na vijf minuten was er een eerste keer opschudding. Mujangi-Bia maakte een dribbel in de zestien en bediende De Camargo. Die werkte koel af, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens handspel van Bia. Uit de herhaling bleek dat het Praet was die de bal met de hand beroerde, Anderlecht kwam zo goed weg. Standard was het best aan de wedstrijd begonnen, maar na tien minuten nam de thuisploeg het overwicht over. Cyriac kon zijn hoofd tegen bal zetten na een hoekschop, de krachtige kopbal vloog naast. Anderlecht eiste de bal op, terwijl Standard een dubbele muur optrok en mikte op de counter. Hierdoor werd de eerste helft afgewerkt aan een laag tempo, al hadden de zware Europese matchen natuurlijk ook hun invloed. Louis toonde zich de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar had in zijn enthousiasme wel een tweede gele kaart verdiend en na een fout op Defour. Gumienny toonde zich erg mild. Paars-Wit was aanvallend veruit de betere, al kwam het gevaar er vooral na corners en afstandsschoten. Zo liet Tielemans zich enkele keren opmerken, maar een doelpunt viel er niet in de eerste helft.

Ook in de tweede helft was er niet meteen beterschap te bespeuren. Standard toonde zich zowaar nog eens gevaarlijk. Mpoku dropte de bal in de zestien, waar Louis uit het niets op dook. De Haïtiaan besloot op Proto. Op het uur kon Hasi het niet meer aanzien en greep in. Conté en Mitrovic kwamen Kabasele en Cyriac vervangen. Maar ook zij konden het niveau van de wedstrijd niet opkrikken. Beide ploegen leden enorm veel balverlies, de slordigheden stapelden zich op. De wedstrijd leek af te stevenen op 0-0, maar twaalf minuten voor tijd kreeg Standard een vrije trap op de rand van de zestien. Mpoku behield het overzicht en zag een vrijstaande Ciman. Die verlengde tot bij Teixeira, de Portugees opende zo alsnog de score. Anderlecht moest komen, maar bleef inspiratieloos voetballen. Standard had vernieuwde moed en bleef verder counteren. Mpoku begon een dribbel in de zestien en leek gewoon wat tijd te willen rekken. Maar plots haalde de winger uit en liet Proto geen verhaal. Standard won zo na een slechte wedstrijd. Het contrast met vorige week kon niet groter voor de Rouches. Anderlecht leed dan weer haar eerste competitienederlaag van het seizoen. Goed voor de tweede opdoffer in één week tijd, na het jammerlijke verlies tegen Arsenal. Lang tijd om over het resultaat na te denken hebben beide ploegen niet, woensdag komen ze allebei opnieuw in actie tijdens de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League.

Goals: 79' Teixeira (0-1), 89' M'Poku (0-2)
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Najar, Suarez, Tielemans, Defour, Praet, Kabasele (61' Conté), Cyriac (61' Mitrovic)
Standard: Thuram, Andrade, Ciman, Teixeira, Milec, Mujangi Bia (68' Ono), Trebel (71' De Sart), Faty, M'Poku, Louis (87' Watt), de Camargo
Gele kaarten: 23' Louis, 70' Teixeira, 83' Suarez
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 21.000

jupilerproleague standard

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...