Defour: "Mechelen heeft mij als jeugdspeler gevormd"

Steven Defour heeft het bij de fans van zijn ex-clubs Standard en KRC Genk verkorven, maar verwacht dat de supporters van KV Mechelen hem vanavond in de armen sluiten. Hij keert met Anderlecht terug naar de ploeg waar hij het grootste deel van zijn jeugdopleiding kreeg.In Het Nieuwsblad steekt de Rode Duivel zijn liefde voor Malinwa niet onder stoelen of banken. "De supporters van KV Mechelen zullen mij graag zien komen want veel jeugdvrienden hebben hier een abonnement genomen. De liefde is trouwens wederzijds. Het Mechelse publiek beschouw ik als één van de warmbloedigste in het land."
De middenvelder is niet alleen onder de indruk van de fans, maar heeft ook veel te danken aan de club op zich. "Zij hebben mij als jeugdspeler gevormd. Als puber had ik één doel, het eerste elftal van KV Mechelen halen. Het faillisement van de club heeft mijn plannen doorkruist. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken."Hij is ook nooit vergeten wat voorzitter Timmermans voor hem deed. "Hij is een vriend voor het leven. We zijn elkaar nog tegen het lijf gelopen na de wedstrijd tegen Andorra. Elk gesprek eindigt op dezelfde manier, hij zegt mij dat ik mijn carrière moet afsluiten bij KV Mechelen. Ik denk dat hij het meent ook."
Defour sluit niet uit dat hij inderdaad ooit nog bij de Maneblussers terechtkomt, maar is voorzichtig over zijn toekomst. "De cirkel zou natuurlijk rond zijn. Maar ik heb geleerd om geen carrièreplanning meer te maken. Ik heb mij te veel vergist de laatste jaren."Voetbalkrant

defour mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...