Defour: "Mechelen heeft mij als jeugdspeler gevormd"

Steven Defour heeft het bij de fans van zijn ex-clubs Standard en KRC Genk verkorven, maar verwacht dat de supporters van KV Mechelen hem vanavond in de armen sluiten. Hij keert met Anderlecht terug naar de ploeg waar hij het grootste deel van zijn jeugdopleiding kreeg.In Het Nieuwsblad steekt de Rode Duivel zijn liefde voor Malinwa niet onder stoelen of banken. "De supporters van KV Mechelen zullen mij graag zien komen want veel jeugdvrienden hebben hier een abonnement genomen. De liefde is trouwens wederzijds. Het Mechelse publiek beschouw ik als één van de warmbloedigste in het land."
De middenvelder is niet alleen onder de indruk van de fans, maar heeft ook veel te danken aan de club op zich. "Zij hebben mij als jeugdspeler gevormd. Als puber had ik één doel, het eerste elftal van KV Mechelen halen. Het faillisement van de club heeft mijn plannen doorkruist. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken."Hij is ook nooit vergeten wat voorzitter Timmermans voor hem deed. "Hij is een vriend voor het leven. We zijn elkaar nog tegen het lijf gelopen na de wedstrijd tegen Andorra. Elk gesprek eindigt op dezelfde manier, hij zegt mij dat ik mijn carrière moet afsluiten bij KV Mechelen. Ik denk dat hij het meent ook."
Defour sluit niet uit dat hij inderdaad ooit nog bij de Maneblussers terechtkomt, maar is voorzichtig over zijn toekomst. "De cirkel zou natuurlijk rond zijn. Maar ik heb geleerd om geen carrièreplanning meer te maken. Ik heb mij te veel vergist de laatste jaren."Voetbalkrant

defour mechelen

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...