Hasi: "Dat gedoe rond Mitrovic interesseert me niet"

Anderlecht trekt dit weekend naar KV Mechelen. En de voorbije jaren liep dat meestal op een sisser uit. Besnik Hasi wil het tij keren, maar met heel wat respect voor de komende tegenstander.


En het is langs één kant ook wel een interessante match te noemen voor Hasi. Vorig jaar in januari kwam KV immers aankloppen om hem als nieuwe trainer aan te stellen. "Dat eerste contact is toen vlekkeloos verlopen", knikt Hasi. "Ze contacteerden mijn manager en dan ben ik naar de mensen boven mij gestapt: de manager en de voorzitter. Maar de voorzitter zei direct dat er geen sprake van was en daar legde ik me bij neer. Natuurlijk was ik gecharmeerd door het voorstel en het gaf me een goed gevoel. Achteraf gezien ben ik natuurlijk blij dat ik bleef, want nu ben ik hier hoofdtrainer. Maar het was de voorzitter die de beslissing nam", zei Hasi.


"ACHTERAF GEZIEN BLIJ DAT IK BIJ ANDERLECHT BLEEF" HasiBij KV loopt tegenwoordig ook Dalibor Veselinovic rond. De man die nooit potten kon breken bij Anderlecht, maar wel bij alle andere clubs waar hij al speelde. "Meestal spelen ex-spelers tegen ons fantastisch, maar dat moeten we morgen proberen vermijden", lacht Hasi, die Veselinovic ook lof toezwaait. "Hij heeft bewezen dat hij een eersteklassespeler is. Hier is het niet gelukt, maar overal waar hij speelt, scoort hij. Of het nu Kortrijk, Waasland-Beveren of Mechelen is! Chapeau!"


"WAAR VESELINOVIC OOK SPEELT SCOORT HIJ! CHAPEAU Hasi


Afgelopen week kwam de interland tussen Servië en Albanië negatief in het nieuws door het grote tumult dat was ontstaan tijdens de partij. Ook Aleksandar Mitrovic maakte deel uit van de grote rel. Zo bleek uit de beelden dat de aanvaller een kopstoot gaf aan een Albanees. 
Besnik Hasi, zelf een Albanees en de coach van Mitrovic, werd vrijdag gevraagd wat hij daarvan vond. "Mitrovic blijft voor mij een speler zoals alle andere, dat gedoe interesseert me niet", reageerde de trainer van RSC Anderlecht bij Het Nieuwsblad. Hasi, zelf een Albanese Kosovaar, zegt dat de relatie met zijn spits nog altijd dezelfde is dan voor het incident. "Anderlecht komt op de eerste plaats. Als we onszelf daarboven zouden plaatsen, dan moeten ze ons buiten smijten." Ook rond het gewicht van Mitrovic was heel wat heisa ontstaan. "Zijn fysieke paraatheid? Hij is wel degelijk op zeer korte duur heel wat bij gekomen. We hebben enkele testen gedaan en wachten nu op de resultaten want er kan ook een medisch probleem zijn. Hij zit alleszins gewoon in de kern en een boete is niet aan de orde", aldus nog Hasi. 


"VANDEN BORRE KAN NOG GEEN DRIE MATCHEN PER WEEK AAN Hasi


Anthony Vanden Borre maakt zaterdag zijn wederoptreden bij Anderlecht. Door de defensieve problemen heeft paars-wit hem harder nodig dan ooit. Maar coach Besnik Hasi waarschuwt. 
Voor het eerst sinds het WK zal Anthony Vanden Borre terug een wedstrijd spelen op het hoogste niveau. De rechtsachter van Anderlecht mocht al wat ritme opdoen bij de beloften, maar maakt tegen KV Mechelen zijn echte wederoptreden. Zelf voelt hij zich fysiek en mentaal alvast klaar. Ook coach Besnik Hasi lijkt van plan om hem te gebruiken. Door de defensieve problemen komt de terugkeer van de Rode Duivel als geroepen. 
Hasi waarschuwt echter. "Vanden Borre kan nog geen drie wedstrijden per week aan", is hij duidelijk. "Hij heeft net drie maanden niet gespeeld, dus dat is normaal."


Anderlecht heeft de komende weken een zwaar programma. Zo moet het op bezoek bij KV Mechelen en staat er een dubbele Champions Leagueconfrontatie met Arsenal op het programma. Daarnaast komen ook Standard en Lokeren over de vloer. Tussendoor moet het zelf naar Kortrijk. Youri Tielemans gaf als een volwassen man donderdag zijn eerste persconferentie. Besnik Hasi was niet verbaasd, want hij weet het al lang: "Youri is gewoon een leider."
Tielemans zet de lijnen uit en wil zelfs een penalty nemen bij een 0-0. "Dat is gewoon eigen aan hem. Hij doet me denken aan de jonge Kompany. Maar hij heeft nog veel stappen te zetten. Al blijf hij er allemaal rustig onder. Maar hij is een leider. Dat weet ik en dat ziet iedereen."
Dat Tielemans zo lang beschermd werd, begrijpt Hasi wel. "Zijn entourage vindt dat hij zich op school moet concentreren ook. En daarbij heeft hij nooit de tijd om echt kind te zijn. Maar we hebben nooit schrik gehad dat hij dingen ging zeggen die niet mochten. Daarvoor is hij te matuur. Hij wil corners trappen, vrije trappen, strafschoppen... Hij weet waar hij mee bezig is. Maar het zou niet eerlijk tegenover hem zijn om hem nu al de leider van de ploeg te maken. Binnen een paar jaar kan hij dat worden. Bij Dinamo Zagreb kwam ik ook in een ploeg met Zvonomir Boban. En op zijn 19de was die ook kapitein van de ploeg." Besluit Hasi.Voetbalkrant

hasi mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...