Najar: "Mensen mogen gerust hard zijn in hun wedstrijd analyses"

Met Andy Najar heeft RSC Anderlecht misschien wel de meest polyvalente jongen van de Jupiler Pro League binnen z'n rangen lopen. Hij werd al uitgespeeld op de rechtsachter, rechterflank en centraal in het middenveld. Hij kan het allemaal. 


Na de meeste wedstrijden wordt hij bewierookt door de supporters en journalisten. Toch is dat niet meteen iets waar hij dol op is. Dat gaf Najar zelf te kennen aan Sport/Voetbalmagazine. Ze mogen gerust hard zijn in hun analyses, als het maar eerlijk is.


"Liever heb ik dat de mensen rechtuit zijn in hun analyse en de waarheid zeggen. Enerzijds was het leuk om dat te horen, dat je het dus blijkbaar goed hebt gedaan. Maar anderzijds... Gewoon zeggen wat goed en slecht was, dat volstaat. Dan kan ik daarmee aan de slag. Al die lof hoeft écht niet." De Hondurese flankspeler werd al gelinkt aan ploegen zoals Malaga, Valencia, Tottenham en Juventus. Als hij mag kiezen zou hij naar de Premier League vertrekken. 
Dat Arsenal de tegenstander van Anderlecht is in de Champions League, is dan ook leuk meegenomen. "Dat is het geluk van de loting, daarvan moeten we profiteren. Iedereen denkt bij een latino spontaan aan een voorkeur voor Spanje, vanwege de drie grote ploegen, maar voor mij is de Engelse competitie de mooiste, wegens de competitiviteit. Daar zijn alle ploegen sterk", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.Najar lokte al de interesse van enkele clubs. Dat komt onder meer door zijn sterke prestaties tegen Galatasaray en Borussia Dortmund. Daar bewees hij dat hij een hoger niveau dan de Belgische competitie aankan. 


VoetbalNieuws

najar

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...