Anderlecht raakt niet voorbij Genkse muur

Leider Anderlecht heeft zijn Europese kater van afgelopen woensdag niet kunnen doorspoelen. Tegen Racing Genk bleef het 0-0, onder meer na een penaltymisser van Kabasele. Voor Genk is het al het zevende gelijkspel van het seizoen.

Anderlecht zette voor de aftrap Roland Juhasz en Marcin Wasilewski in de bloemetjes, maar de twee verdedigers zagen hoe hun ex-ploeg niet van plan leek om Racing Genk meteen bij de keel te grijpen. Pas na twintig minuten kwam er met een schot van Praet toch wat dreiging, Köteles was op de afspraak. Genk reageerde wel met prikjes van Buffel en Gorius, maar een zinderende eerste periode werd het zeker niet. Een plaatsbal van Suarez op slag van rust verdiende wel meer, maar de vingertoppen van Köteles hielden de bal uit doel.

Ook na de rust kwam er lange tijd geen beterschap, integendeel. Twintig minuten voor tijd kwam er toch wat animo na een overtreding van Kara op Acheampong in de zestien. Tielemans wou de penalty nemen, maar Proto floot de middenvelder terug en duidde Kabasele aan. De invaller trapte nonchalant tegen de paal. Na het nieuwe penaltydebacle regeerde het wandeltempo opnieuw. De vrijschoppen van Defour en Tielemans waren gevaarlijk, maar niet precies genoeg. Ook Kabasele kon met een schotje zijn fout niet meer uitwissen.

Anderlecht: Proto, Deschacht, Mbemba, Heylen, Najar, Praet (79' Cyriac), Defour, Tielemans, Conté (67' N. Kabasele), Mitrovic, Suarez (67' Acheampong)
Genk: Köteles, Anele, C. Kabasele, Kara, Castagne (78' Tshimanga), Cissé, Gerkens, Cavric (61' Schrijvers), Gorius, Buffel (90' Kage), Mboyo
Gele kaarten: 23' C. Kabasele, 53' Mbemba, 72' Anele, 72' Kara, 79' Buffel
Scheidsrechter: Johan Verbist
Toeschouwers: 20.000

Sporza

genk jupilerproleague

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...