Anderlecht in snelheid gepakt

Anderlecht heeft kennisgemaakt met de gele machine uit Duitsland. Dortmund, in de Bundesliga op de sukkel, draaide er drie binnen op de tweede speeldag. Met 6 op 6 leiden de Duitsers de dans in groep D. Anderlecht blijft met 1 punt op 6 achter.

Bij Dortmund draaide het de voorbije weken stroef, maar in Brussel was daar weinig van te merken. Anderlecht moest de bal steeds snel inleveren en na drie minuten brak de dijk een eerste keer. Kagawa lepelde de bal haarfijn over de defensie en zo was het een koud kunstje voor Immobile. De Italiaanse spits fusilleerde Proto. Anderlecht gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Een goal werd echter afgekeurd wegens vermeend (maar onterecht) offside van Mitrovic en Praet knalde recht op Weidenfeller, maar voor de rest was het al Dortmund wat de klok sloeg. Vooral de razendsnelle Aubameyang wierp zich op als een lastpak. Toch schortte het aan zijn afwerking, want hij schoot voor een open doel alsnog in het zijnet. Dortmund zag ook nog een doelpunt afgekeurd. Grosskreutz stond misschien een teennagel buitenspel.

In de tweede helft gaf Dortmund, dat de teugels vierde, Anderlecht het gevoel dat er toch wat te rapen viel. Maar een vorstelijke cross van Piszczek werd door Ramos tot een knappe assist omgetoverd. Schmelzer wou aan de overkant niet onderdoen, nu kwam Ramos net te laat inglijden. Mitrovic - jawel, hij deed ook mee - liet zich één keer opmerken. Zijn borstcontrole was volmaakt, maar hij raakte de verste paal. Tien minuten voor het einde drukten de bezoekers de laatste hoop van RSCA de kop in. Invaller Ramos stond voor de tweede keer aan het kanon en maakte een overdreven 0-3. Anderlecht had iets meer balbezit dan Borussia, maar de bezoekers ontwikkelden er een pak meer dreiging mee. Dortmund zette dubbel zo veel aanvallen op.

Goals: 3' Immobile (0-1), 69' Ramos (0-2), 79' Ramos (0-3)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Najar, Praet, Defour, Tielemans, Conté (73' Acheampong), Mitrovic (82' Kabasele), Suarez (82' Cyriac)
Dortmund: Weidenfeller, Schmelzer, Papastathopoulos, Subotic, Piszczek, Bender (82' Hummels), Kehl, Grosskreutz (65' Ramos), Kagawa, Aubameyang, Immobile (72' Durm)
Gele kaarten: 17' Suarez
Scheidsrechter: Paolo Tagliavento (Italië)
Toeschouwers: 18.649

Sporza

championsleague dortmund

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...