Conté: "Ik ga straks gewoon babbelen met Dury"

Ibrahima Conté keert vanavond met Anderlecht terug naar Zulte Waregem, waar de middenvelder een maand geleden met veel ophef vertrok. Conté toont echter begrip voor de boosheid van Fracnky Dury.Wekenlang droomde Conté al van zijn overgang naar Anderlecht. Eind augustus was het dan eindelijk zo ver. Paars-wit legde 1,6 miljoen euro op tafel en haalde zijn slag thuis. Dury reageerde met veel boosheid: "We worden leeggeroofd." Ook vond de coach van Zulte Waregem de prijs voor Conté veel te laag.


Of hij meer waard is, was de vraag voor Besnik Hasi. "Als Zulte Waregem hem voor die prijs laat vertrekken, dan zal dat wel de juiste prijs zijn. Anders hadden ze een hogere transfersom moeten vragen", reageerde de T1 van Anderlecht in Het Nieuwsblad.Hasi maakte zich ook geen zorgen om Conté zelf. De Guineeër leeft in alle rust naar de wedstrijd toe. "Ik heb niet het gevoel dat ik straks iets speciaals moet doen of dat ik iets moet bewijzen", aldus Conté in Het Laatste Nieuws. "Ik zal dezelfde zijn als altijd. Ik hoop dat Dury mij nu wel begrijpt. Ik heb een dispuut gehad, maar ben hem ook dankbaar. Als ik straks in Waregem kom, ga ik gewoon met hem babbelen."
Conté toont ook begrip voor de situatie van Dury. "Hij zag zijn goede spelers één voor één vertrekken. Als je er dan nog één overhoudt, wil je alles doen om die te houden. Maar ik heb hem vlakaf gezegd: 'Coach, ik ga weg'."

Jupilerproleague.be

conte zulte

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...