Anderlecht houdt punten thuis

Anderlecht heeft de slopende wedstrijd tegen Galatasaray in de Champions League goed verteerd. Het pakte de drie punten tegen een kranig Cercle: 3-2.De toeschouwers in Anderlecht zagen twee teams die vanaf de eerste minuut streden met open vizier. Mitrovic kon al na 6 minuten de score openen, met dank aan Bart Buysse, die de bal ongelukkig in de voeten van de Anderlecht-spits kopte. Cercle groef zich echter niet in en dwong al snel enkele prima mogelijkheden. Op het kwartier kregen de Bruggelingen loon naar werken: Buyl verlengde een heerlijke voorzet van D'Haene onhoudbaar in doel: 1-1. De gelijkmaker was voor Anderlecht het sein om een stormloop op te zetten. Cercle-doelman Werner had geen zin in een tweede doelpunt van Mitrovic en ranselde twee kopballen van de Serviër uit zijn doel. Ook Suarez waagde zijn kans, hij stuitte op de paal. Op slag van rust viel de 2-1 dan toch: Werner stopte een kogel van Defour, maar werd daarna in de steek gelaten door zijn verdedigers, die Suarez simpel de rebound lieten benutten.

Na de rust ging paars-wit door op zijn elan. Najar lanceerde Suarez die zich mooi vrijspeelde, maar hij stak de bal met de buitenkant van zijn voet net naast. Cercle kreunde onder de druk van Anderlecht, maar hield lang de 2-1 op het bord, mede doordat de thuisploeg wat gas terugnam. Pas tien minuten voor tijd viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Invaller Kabasele, pas op hoofd, vond het hoofd van Najar aan de tweede paal, die Werner kansloos liet met een rake kopbal. Zoals wel vaker de voorbije wedstrijden, kreeg Anderlecht het nog even moeilijk in de slotfase. De late aansluitingstreffer van Kabananga deed de Brugse hoop nog even oplaaien, maar verder dan 3-2 kwam Cercle niet meer.

Goals: 6' Mitrovic (1-0), 16' Buyl (1-1), 45' Suarez (2-1), 76' Najar (3-1), 90' Kabananga (3-2)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Heylen, Mbemba, Colin, Conté (70' Acheampong), Tielemans, Defour, Najar, Mitrovic (78' Cyriac), Suarez (78' Kabasele)
Cercle Brugge: Werner, Buysse, Dussenne, Wils, Cornelis, D'Haene, N'Diaye (82' Van Acker), Smolders, Bacelic-Grgic (66' Godee), Buyl (66' Valcke), Kabananga
Gele kaarten: 19' Buyl, 52' N'Diaye, 72' Wils, 75' Buysse
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 23.000

cercle jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...