Van Holsbeeck: "Beste groep sinds ik bij Anderlecht ben"

Anderlecht speelde sterk bij Galatasaray. Die negentig minuten maken veel los bij manager Herman Van Holsbeeck. De keerzijde van de medaille: buitenlandse clubs die op spelersjacht trekken."Dit is de beste groep sinds ik manager van Anderlecht werd en Aruna en Zetterberg nog bij ons speelden", citeert Het Nieuwsblad Van Holsbeeck. "Als onze spelers zo'n prestatie nog twee of drie keer herhalen, zullen ze komende zomer moeilijk te houden zijn. Dit is het jongste team in de Champions League. Dan kan je alleen maar zeggen dat deze ploeg héél veel potentieel heeft”, vertelt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.  "We spelen met voetballers die de bal kunnen houden, ook in de Champions League. Als we in het verleden de bal hadden, waren we die op dit niveau na drie passes al weer kwijt. Nu is er rust aan de bal, we controleerden het grootste deel van de match", aldus Van Holsbeeck.


“Het zijn ook jongens die heel veel geven. De mentaliteit waarmee Praet speelt is uitstekend, Tielemans is nog maar 17″, weet Van Holsbeeck.
“Heb je Andy Najar gezien? Hij is niet alleen technisch sterk, maar heeft ook nog eens vier longen en gaat zijn flank wel 50 keer op en af. De Najar die ik in Istanboel zag, was wereldklasse. Steven Defour is in dit geheel dan weer een absolute meerwaarde. Hij weet wanneer je een fout moet maken, hij weet wanneer hij het spel moet kalmeren en hij weet wanneer hij moet schakelen. De missers van Aleksandr Mitrovic worden met de mantel der liefde bedekt.  "Iedereen vergeet dat die jongen pas 20 is geworden. Een spits wordt afgerekend op doelpunten, maar dat komt wel terug. Onderschat hem niet, mentaal is hij een harde."Suarez was eigenlijk niet fit genoeg voor het duel in de Champions League, maar moest noodgedwongen invallen. Bram Nuytinck liep naar alle waarschijnlijkheid een gebroken teen op en de Argentijn moest hem depanneren. Herman Van Holsbeeck zei aan Het Nieuwsblad dat het nu afwachten wordt.
"We weten dat Suarez nood heeft aan matchritme. Dinsdag speelde hij een uur en dat was meer dan ­voorzien. Maar gelukkig heeft hij kwaliteiten genoeg om ook als invaller meteen op hoog niveau te voetballen. Zaterdag tegen Cercle zullen we zien hoe hij dat uur op hoog niveau heeft verteerd. Dat is het werk van de coach." "WE MOETEN NU AL INTENSIEF UITKIJKEN NAAR ALTERNATIEVEN"


Van Holsbeeck ziet wel een nadeel. "Als ze zo verder doen, gaan ze onze jonge speelers al snel komen halen. Op het einde van het seizoen kunnen we er al twee of drie verliezen. Dat betekent dat we nu al intensief moeten uitkijken naar eventuele alternatieven."


Hasi pakte de titel en staat ook dit seizoen aan de leiding. Bovendien wist hij ook tegen Galatasaray al een eerste Europees succes te boeken. Herman Van Holsbeeck is niet verrast door de prestaties van zijn trainer. Dat zei hij zelf aan Het Nieuwsblad.
"We hadden hem nooit een kans gegeven als we niet in zijn kwaliteiten hadden geloofd. We hebben ook jaren in zijn carrière geïnvesteerd. Ik denk dat Besnik jarenlang zijn ogen en oren de kost heeft gegeven en dat hij nu zijn eigen ding kan doen. Hij bewijst dat hij uit het hout is ­gesneden van toptrainers." Op woensdag 1 oktober kunnen de spelers van Anderlecht opnieuw laten zien wat ze in hun mars hebben. Borussia Dortmund zakt dan naar het Constant Vanden Stockstadion af. Dortmund dolde met Arsenal (2-0).
De scouts zullen rijkelijk van de partij zijn. In januari opent de transfermarkt weer haar deuren. Goed nieuws voor Anderlecht op financieel vlak, Besnik Hasi en de supporters zullen daar anders over denken.
VoetbalBelgië

vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...