"Heel de ploeg verdient een pluim"

RSC Anderlecht speelde na een sterke partij gisterenavond, dinsdag 16 september 2014, 1-1 gelijk op het veld van Galatasaray. Algemeen manager Herman Van Holsbeeck stond bij het vertrek richting Brussel de aanwezige Belgische pers te woord.


“Voor de wedstrijd hadden we gezegd dat we nieuwsgierig waren hoe deze jonge ploeg zich zou handhaven in de Champions League. Ik moet zeggen dat onze jongens dit uitstekend hebben gedaan. Ondanks dat we speelden tegen een sterk team met grote namen en een uitzonderlijk publiek, brachten we mooi en dominant voetbal. Heel de ploeg verdient een pluim voor de prestatie van gisterenavond”, is Herman Van Holsbeeck terecht lovend.
“In dit elftal zit een goede mengeling van gezonde agressiviteit en technisch vermogen”, gaat de manager verder. “De voorbije jaren moesten we tijdens de uitwedstrijden in de Champions League vooral achter de bal aanhollen, maar dit was nu helemaal niet het geval. Wij maakten zelf het spel in de heksenketel van Galatasaray. Voor iedereen die Anderlecht een warm hard toedraagt, maar ook voor het hele Belgische voetbal was dit een zeer goede wedstrijd”, aldus Van Holsbeeck.


"IN EIGEN STADION LATEN ZIEN DAT WE DIT NIVEAU AAN KUNNEN"Paars-wit speelt de volgende wedstrijd in de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund, dat Arsenal met 2-0 versloeg. Herman Van Holsbeeck wilt vooral de goede lijn doortrekken. “We moeten in ons eigen stadion laten zien dat Anderlecht op dit niveau niet wordt weggeblazen. We hebben sinds enkele jaren met succes de kaart van de jeugd getrokken en onze jonge spelers moeten ook in deze wedstrijden de toppers kunnen laten bibberen”, besluit manager Herman Van Holsbeeck.

RSCA.be

championsleaque galatasaray dortmund arsenal vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...