"Heel de ploeg verdient een pluim"

RSC Anderlecht speelde na een sterke partij gisterenavond, dinsdag 16 september 2014, 1-1 gelijk op het veld van Galatasaray. Algemeen manager Herman Van Holsbeeck stond bij het vertrek richting Brussel de aanwezige Belgische pers te woord.


“Voor de wedstrijd hadden we gezegd dat we nieuwsgierig waren hoe deze jonge ploeg zich zou handhaven in de Champions League. Ik moet zeggen dat onze jongens dit uitstekend hebben gedaan. Ondanks dat we speelden tegen een sterk team met grote namen en een uitzonderlijk publiek, brachten we mooi en dominant voetbal. Heel de ploeg verdient een pluim voor de prestatie van gisterenavond”, is Herman Van Holsbeeck terecht lovend.
“In dit elftal zit een goede mengeling van gezonde agressiviteit en technisch vermogen”, gaat de manager verder. “De voorbije jaren moesten we tijdens de uitwedstrijden in de Champions League vooral achter de bal aanhollen, maar dit was nu helemaal niet het geval. Wij maakten zelf het spel in de heksenketel van Galatasaray. Voor iedereen die Anderlecht een warm hard toedraagt, maar ook voor het hele Belgische voetbal was dit een zeer goede wedstrijd”, aldus Van Holsbeeck.


"IN EIGEN STADION LATEN ZIEN DAT WE DIT NIVEAU AAN KUNNEN"Paars-wit speelt de volgende wedstrijd in de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund, dat Arsenal met 2-0 versloeg. Herman Van Holsbeeck wilt vooral de goede lijn doortrekken. “We moeten in ons eigen stadion laten zien dat Anderlecht op dit niveau niet wordt weggeblazen. We hebben sinds enkele jaren met succes de kaart van de jeugd getrokken en onze jonge spelers moeten ook in deze wedstrijden de toppers kunnen laten bibberen”, besluit manager Herman Van Holsbeeck.

RSCA.be

championsleaque galatasaray dortmund arsenal vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...