Van Holsbeeck: "Ik ben hier zolang de voorzitter hier is"

Herman Van Holsbeeck heeft nu al twaalf jaar het roer in handen bij Anderlecht. De manager van paars-wit kende in die jaren heel moeilijke momenten, maar kon altijd rekenen op de steun van zijn voorzitter, Roger Vanden Stock.


Van Holsbeeck heeft dan ook zijn toekomst verbonden aan die van Vanden Stock. "Ik heb hem gezegd: Als je stopt, beslis jij wat ik verder doe. We hebben in die twaalf jaar wel vaker pletwalsen met supporters, sponsors of media moeten tegenhouden", vertelt hij in Het Nieuwsblad.


"Ik werd in 2011 op de supportersdag door iedereen uitgejouwd, maar Roger kwam in mijn bureau en zei: Er wordt niet geraakt aan jou. We doen samen deze rit uit. Ook daarom is het honderd procent zeker: ik ben hier zolang de voorzitter hier is."


"Het voetbal is zo geŽvolueerd dat het alleen nog om geld draait. Op de tien spelers zijn er zeker acht die louter en alleen aan het geld denken. Clubspelers zijn een uitstervend ras, wij hebben de laatste, Olivier Deschacht." In de twaalf jaar dat hij al bij Anderlecht werkt, heeft de manager dan ook zijn contractbesprekingen moeten aanpassen. "Iedereen wil er het maximum uithalen en ik heb moeten leren win-win stuaties te creŽren. Nu bouw ik in contracten een carriŤreplanning in, die om de zes maanden wordt geŽvalueerd."

Voetbalkrant

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in ZŁrich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...