Stadionverbod dreigt voor 40 Anderlecht-fans

Voor 40 fans van Anderlecht dreigt er een stadionverbod omdat ze bij het vieren van de laatste titel het veld betraden. Opmerkelijk want ze deden dit samen met duizenden andere supporters. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.De paars-witte aanhang is er niet over te spreken: 40 supporters hebben thuis een brief gekregen met de kurkdroge mededeling dat ze vier maanden na de kampioenenmatch tegen Lokeren een stadionverbod van twee jaar en 1.000 euro boete riskeren. 


Reden: ze bestormden in al hun ­enthousiasme na de 3-1-overwinning én de 33ste titel het veld van het ­Constant Vanden Stock-stadion. "Waarom alleen wij veertig? Er stond minstens 5.000 man. En we deden allemaal hetzelfde: plezier maken. Is dat nu al strafbaar?", sakkeren de gedupeerden in Het Laatste Nieuws. 


"Onbegrijpelijk", zegt Francis Michils van supportersclub Purple Haze. "Ik ken veel fans die een brief gekregen hebben van de Voetbalcel. Zij hebben niets afgebroken of niemand uitgedaagd. Toen hen werd gevraagd terug te keren naar de tribunes, deden ze dat. Waarom valt de politie nu lukraak veertig supporters lastig?" 


Jo Van Hecke van de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken wil niet ingaan op de dossiers. "De procedure loopt. Ik kan en mag me daar niet over uitspreken. Beweren ze dat ze enkel hebben feestgevierd? Ze mogen in kranten en op Facebook vertellen wat ze willen. Uiteindelijk telt hun verdediging maar op één plaats: in de wettelijke procedure."

Jupilerproleague.be

rscafans

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...