Stadionverbod dreigt voor 40 Anderlecht-fans

Voor 40 fans van Anderlecht dreigt er een stadionverbod omdat ze bij het vieren van de laatste titel het veld betraden. Opmerkelijk want ze deden dit samen met duizenden andere supporters. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.De paars-witte aanhang is er niet over te spreken: 40 supporters hebben thuis een brief gekregen met de kurkdroge mededeling dat ze vier maanden na de kampioenenmatch tegen Lokeren een stadionverbod van twee jaar en 1.000 euro boete riskeren. 


Reden: ze bestormden in al hun ­enthousiasme na de 3-1-overwinning én de 33ste titel het veld van het ­Constant Vanden Stock-stadion. "Waarom alleen wij veertig? Er stond minstens 5.000 man. En we deden allemaal hetzelfde: plezier maken. Is dat nu al strafbaar?", sakkeren de gedupeerden in Het Laatste Nieuws. 


"Onbegrijpelijk", zegt Francis Michils van supportersclub Purple Haze. "Ik ken veel fans die een brief gekregen hebben van de Voetbalcel. Zij hebben niets afgebroken of niemand uitgedaagd. Toen hen werd gevraagd terug te keren naar de tribunes, deden ze dat. Waarom valt de politie nu lukraak veertig supporters lastig?" 


Jo Van Hecke van de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken wil niet ingaan op de dossiers. "De procedure loopt. Ik kan en mag me daar niet over uitspreken. Beweren ze dat ze enkel hebben feestgevierd? Ze mogen in kranten en op Facebook vertellen wat ze willen. Uiteindelijk telt hun verdediging maar op één plaats: in de wettelijke procedure."

Jupilerproleague.be

rscafans

Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera
Engelse ref tegen Bayern
Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"

Meer nieuws...