Stadionverbod dreigt voor 40 Anderlecht-fans

Voor 40 fans van Anderlecht dreigt er een stadionverbod omdat ze bij het vieren van de laatste titel het veld betraden. Opmerkelijk want ze deden dit samen met duizenden andere supporters. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.De paars-witte aanhang is er niet over te spreken: 40 supporters hebben thuis een brief gekregen met de kurkdroge mededeling dat ze vier maanden na de kampioenenmatch tegen Lokeren een stadionverbod van twee jaar en 1.000 euro boete riskeren. 


Reden: ze bestormden in al hun ­enthousiasme na de 3-1-overwinning én de 33ste titel het veld van het ­Constant Vanden Stock-stadion. "Waarom alleen wij veertig? Er stond minstens 5.000 man. En we deden allemaal hetzelfde: plezier maken. Is dat nu al strafbaar?", sakkeren de gedupeerden in Het Laatste Nieuws. 


"Onbegrijpelijk", zegt Francis Michils van supportersclub Purple Haze. "Ik ken veel fans die een brief gekregen hebben van de Voetbalcel. Zij hebben niets afgebroken of niemand uitgedaagd. Toen hen werd gevraagd terug te keren naar de tribunes, deden ze dat. Waarom valt de politie nu lukraak veertig supporters lastig?" 


Jo Van Hecke van de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken wil niet ingaan op de dossiers. "De procedure loopt. Ik kan en mag me daar niet over uitspreken. Beweren ze dat ze enkel hebben feestgevierd? Ze mogen in kranten en op Facebook vertellen wat ze willen. Uiteindelijk telt hun verdediging maar op één plaats: in de wettelijke procedure."

Jupilerproleague.be

rscafans

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...