Verschueren: "Ik heb altijd correct gehandeld"

De Luikse raadkamer verwijst Luciano D'Onofrio (ex-Standard) en meer dan 20 andere mensen uit het voetbal door naar de correctionele rechtbank in een dossier rond witwaspraktijken. Dat schrijft La Derničre Heure. Ook ex-Anderlecht-manager Michel Verschueren wordt in het dossier genoemd, maar hij ontkent alle betrokkenheid.


Het gaat om een dossier uit 2003 rond gesjoemel met spelerslonen en transfergelden, dat een stille dood leek te sterven. Maar de Luikse raadkamer vindt nu toch dat er voldoende elementen zijn om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.
D'Onofrio, bij ons vooral bekend van zijn periode bij Standard, zou de spilfiguur zijn van een heel groot project, met meerdere Europese clubs en met bedrijven in onder andere Liechtenstein en Cyprus.
De verdachten riskeren tot vijf jaar cel, maar het is nog afwachten of ze wel allemaal voor de rechter zullen verschijnen, omdat ze hun doorverwijzing nog kunnen aanvechten.Een opvallende naam in het dossier is die van Michel Verschueren, de voormalige manager van Anderlecht. Hij zou door de transfer van Ivica Mornar van Standard naar Anderlecht in 2001 bij de zaak betrokken geraakt zijn.
Maar in een reactie aan het VTM Nieuws zegt Verschueren dat hij met de zaak "niks te maken" heeft. "Ik heb honderden transfers afgehandeld, grote en kleine, en heb altijd correct gehandeld", zegt hij.

"In het geval van Mornar hebben wij een commissie betaald aan een makelaar en daar een factuur voor gekregen. Pas jaren later bleek die factuur vals te zijn. Daar heb ik geen enkele verantwoordelijkheid in."

Sporza

verschueren

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...