Anderlecht wil betere band met fans

Anderlecht wil de band met zijn supporters versterken. Woensdag werden de supportersclubs al uitgenodigd voor een fanavond. Sinds de transfer van Steven Defour is er meer contact tussen de club en zijn fans.


De transfer van Defour werd niet door iedereen toegejuicht. Bij enkele fans schoot de komst van de voormalige Standardspeler in het verkeerde keelgat. Het bestuur ging daarom in dialoog met enkele fanclubs. "Er zijn wellicht betere manieren voor een fan dan een 'anti-Defour-spandoek' op te hangen", reageerde Rudy Draps van supportersvereniging Anderlecht United in Het Laatste Nieuws. "Maar die zaak is intussen uitgepraat tussen de club en de betrokken supporters, met Defour bij." 


Draps was één van de fans die woensdagavond aanwezig was op de supportersavond die de club had georganiseerd. Herman Van Holsbeeck sloeg meteen mea culpa. "Ik heb een fout gemaakt. Ik heb in het verleden te weinig met jullie gepraat", gaf de manager toe aan de fans.Dat moet nu verbeteren. "We voelen dat het gemeend was", zei Draps. "De intentie om meer open te communiceren is duidelijk aanwezig. Die evolutie kunnen we toejuichen." Onder meer de aanstelling van Besnik Hasi droeg bij tot die verandering.Van Holsbeeck beseft hoe belangrijk de fans zijn voor Anderlecht. "Als Anderlecht tijdens de Jupiler Pro League Play-Offs boven zichzelf is uitgegroeid, dan is dat in hoge mate te danken aan onze fans", was hij lovend. "Onze 33ste titel is dus ook hun titel. Misschien hebben we in het verleden te weinig geïnvesteerd in onze fans. We hebben kunnen vaststellen hoe belangrijk zij kunnen zijn, ook op sportief vlak."


De relatie met supportersfederatie ASA is wel vertroebeld nadat voorzitter Michel Cornelis in de media kritiek had geuit. "We hebben een volwaardige gesprekspartner nodig om met alle fans te kunnen praten. Een supportersfederatie is daar het beste vehikel toe", verduidelijkte woordvoerder David Steegen. "Wij hopen dat de supportersverenigingen de federatie nieuw leven inblazen, zodat er weer een constructieve dialoog komt."

vanholsbeeck

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...