Anderlecht wil betere band met fans

Anderlecht wil de band met zijn supporters versterken. Woensdag werden de supportersclubs al uitgenodigd voor een fanavond. Sinds de transfer van Steven Defour is er meer contact tussen de club en zijn fans.


De transfer van Defour werd niet door iedereen toegejuicht. Bij enkele fans schoot de komst van de voormalige Standardspeler in het verkeerde keelgat. Het bestuur ging daarom in dialoog met enkele fanclubs. "Er zijn wellicht betere manieren voor een fan dan een 'anti-Defour-spandoek' op te hangen", reageerde Rudy Draps van supportersvereniging Anderlecht United in Het Laatste Nieuws. "Maar die zaak is intussen uitgepraat tussen de club en de betrokken supporters, met Defour bij." 


Draps was één van de fans die woensdagavond aanwezig was op de supportersavond die de club had georganiseerd. Herman Van Holsbeeck sloeg meteen mea culpa. "Ik heb een fout gemaakt. Ik heb in het verleden te weinig met jullie gepraat", gaf de manager toe aan de fans.Dat moet nu verbeteren. "We voelen dat het gemeend was", zei Draps. "De intentie om meer open te communiceren is duidelijk aanwezig. Die evolutie kunnen we toejuichen." Onder meer de aanstelling van Besnik Hasi droeg bij tot die verandering.Van Holsbeeck beseft hoe belangrijk de fans zijn voor Anderlecht. "Als Anderlecht tijdens de Jupiler Pro League Play-Offs boven zichzelf is uitgegroeid, dan is dat in hoge mate te danken aan onze fans", was hij lovend. "Onze 33ste titel is dus ook hun titel. Misschien hebben we in het verleden te weinig geïnvesteerd in onze fans. We hebben kunnen vaststellen hoe belangrijk zij kunnen zijn, ook op sportief vlak."


De relatie met supportersfederatie ASA is wel vertroebeld nadat voorzitter Michel Cornelis in de media kritiek had geuit. "We hebben een volwaardige gesprekspartner nodig om met alle fans te kunnen praten. Een supportersfederatie is daar het beste vehikel toe", verduidelijkte woordvoerder David Steegen. "Wij hopen dat de supportersverenigingen de federatie nieuw leven inblazen, zodat er weer een constructieve dialoog komt."

vanholsbeeck

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...