Van Holsbeeck: "Hadden in totaal voor 40, 45 miljoen kunnen verkopen"

Herman Van Holsbeeck heeft deze zomer een bod van 12 miljoen euro op Matias Suarez én Aleksandar Mitrovic naast zich neergelegd. "Het mag niet hautain klinken, maar we hadden dat geld door de kwalificatie voor de Champions League niet nodig", zegt de manager van Anderlecht.


Van Holsbeeck gaf gisteren aan de Nederlands- en Franstalige kranten tekst en uitleg bij de pas geëindigde zomermercato. De manager ging daarbij geen thema uit de weg. Alle namen kwamen op tafel en Van Holsbeeck plakte er zelfs bedragen op. Matias Suarez en Aleksandar Mitrovic zijn de spelers die Van Holsbeeck voor het meeste geld had kunnen verpatsen. "We kregen twaalf miljoen vanuit Qatar aangeboden voor Suarez en een club uit het voormalige Oostblok wilde hetzelfde geven voor Mitrovic", zegt Van Holsbeeck onder meer in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.


"Ik ben eerlijk: zonder Champions League hadden we Suarez moeten verkopen. Het mag niet hautain klinken, maar nu hadden we dat geld niet echt nodig. We zitten ook op een comfortabele stoel na de verkoop van Kouyaté en Bruno. Eigenlijk hadden we in totaal voor 40, 45 miljoen kunnen verkopen. Maar we willen een goeie ploeg. De waarde van onze spelers kan trouwens nog omhoog. Suarez, Mitrovic, Tielemans, Mbemba en Praet zullen nog meer waard zijn als ze één of twee goeie wedstrijden spelen in de Champions League."

Sporza

vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...