Van Holsbeeck: "Hadden in totaal voor 40, 45 miljoen kunnen verkopen"

Herman Van Holsbeeck heeft deze zomer een bod van 12 miljoen euro op Matias Suarez én Aleksandar Mitrovic naast zich neergelegd. "Het mag niet hautain klinken, maar we hadden dat geld door de kwalificatie voor de Champions League niet nodig", zegt de manager van Anderlecht.


Van Holsbeeck gaf gisteren aan de Nederlands- en Franstalige kranten tekst en uitleg bij de pas geëindigde zomermercato. De manager ging daarbij geen thema uit de weg. Alle namen kwamen op tafel en Van Holsbeeck plakte er zelfs bedragen op. Matias Suarez en Aleksandar Mitrovic zijn de spelers die Van Holsbeeck voor het meeste geld had kunnen verpatsen. "We kregen twaalf miljoen vanuit Qatar aangeboden voor Suarez en een club uit het voormalige Oostblok wilde hetzelfde geven voor Mitrovic", zegt Van Holsbeeck onder meer in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.


"Ik ben eerlijk: zonder Champions League hadden we Suarez moeten verkopen. Het mag niet hautain klinken, maar nu hadden we dat geld niet echt nodig. We zitten ook op een comfortabele stoel na de verkoop van Kouyaté en Bruno. Eigenlijk hadden we in totaal voor 40, 45 miljoen kunnen verkopen. Maar we willen een goeie ploeg. De waarde van onze spelers kan trouwens nog omhoog. Suarez, Mitrovic, Tielemans, Mbemba en Praet zullen nog meer waard zijn als ze één of twee goeie wedstrijden spelen in de Champions League."

Sporza

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...