Oppermachtig Anderlecht voor de rust geeft voorsprong nog uit handen

Club Brugge heeft tegen Anderlecht een vroege 0-2-achterstand opgehaald in een match met twee gezichten. Club raakte pas na de rust op dreef op weg naar een billijke puntendeling. Anderlecht blijft koploper met 14 op 18, Club heeft er negen.

Steven Defour was in de eerste minuten het mikpunt van de Brugse spot, maar hij gaf de fans snel lik op stuk met een uithaal waarop Ryan kansloos was: 0-1. Een vallend schot van Vazquez was de schuchtere tegenzet van Club Brugge. Een vorstelijke actie van Praet, vlot voorbij Simons, bereidde de weg voor een buffelstoot van Mitrovic: 0-2 na amper een kwartier. Meteen erna kon Acheampong de drie punten al bijna helemaal in de tas steken. Bijna. Praet bleef intussen de Club-verdedigers te kijk zetten, maar een tweede assist zat er niet meer in voor hem. Club Brugge worstelde met zichzelf en de bal. Het zoveelste balverlies luidde vlak voor het rustsignaal een kans in voor Defour, waarop Ryan zich moest onderscheiden. Club stond halfweg virtueel op 8 punten van paars-wit.

Met Jorgensen hoopte Preud'homme op beterschap na de rust. Een goeie wissel, zo bleek al snel. Een herboren Club kon al snel oogsten. Tot twee keer toe lag Proto in de weg op een vrije trap, maar de inzet van Jørgensen was hem toch te machtig: 1-2. Anderlecht was gemakzuchtig en dat werd 20 minuten voor tijd afgestraft. Engels lepelde de bal er mooi in na een corner. In het slotkwartier kregen beide teams nog enkele halve kansjes om het laken naar zich toe te trekken. Na een tweede gele kaart voor Castillo had Club er geen zin meer in en legde iedereen zich neer bij de 2-2.

Goals: 7' Defour (0-1), 16' Mitrovic (0-2), 49' Jorgensen (1-2), 68' Engels (2-2)
Club Brugge: Ryan, De Bock, Duarte, Engels, Meunier, Sobota (80' Bolingoli), Menegazzo (46' Jorgensen), Vazquez (92' Dierckx), Simons, Storm, Castillo
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Acheampong, Tielemans, Praet, Defour (64' Kljestan), Kabasele (87' Cyriac), Mitrovic (77' Suarez)
Gele kaarten: 12' Defour, 23' Castillo, 35' Menegazzo, 79' Kljestan
Rode kaart: 89' Castillo (2x geel)
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 29.042

Sporza

clubbrugge jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...