Oppermachtig Anderlecht voor de rust geeft voorsprong nog uit handen

Club Brugge heeft tegen Anderlecht een vroege 0-2-achterstand opgehaald in een match met twee gezichten. Club raakte pas na de rust op dreef op weg naar een billijke puntendeling. Anderlecht blijft koploper met 14 op 18, Club heeft er negen.

Steven Defour was in de eerste minuten het mikpunt van de Brugse spot, maar hij gaf de fans snel lik op stuk met een uithaal waarop Ryan kansloos was: 0-1. Een vallend schot van Vazquez was de schuchtere tegenzet van Club Brugge. Een vorstelijke actie van Praet, vlot voorbij Simons, bereidde de weg voor een buffelstoot van Mitrovic: 0-2 na amper een kwartier. Meteen erna kon Acheampong de drie punten al bijna helemaal in de tas steken. Bijna. Praet bleef intussen de Club-verdedigers te kijk zetten, maar een tweede assist zat er niet meer in voor hem. Club Brugge worstelde met zichzelf en de bal. Het zoveelste balverlies luidde vlak voor het rustsignaal een kans in voor Defour, waarop Ryan zich moest onderscheiden. Club stond halfweg virtueel op 8 punten van paars-wit.

Met Jorgensen hoopte Preud'homme op beterschap na de rust. Een goeie wissel, zo bleek al snel. Een herboren Club kon al snel oogsten. Tot twee keer toe lag Proto in de weg op een vrije trap, maar de inzet van Jørgensen was hem toch te machtig: 1-2. Anderlecht was gemakzuchtig en dat werd 20 minuten voor tijd afgestraft. Engels lepelde de bal er mooi in na een corner. In het slotkwartier kregen beide teams nog enkele halve kansjes om het laken naar zich toe te trekken. Na een tweede gele kaart voor Castillo had Club er geen zin meer in en legde iedereen zich neer bij de 2-2.

Goals: 7' Defour (0-1), 16' Mitrovic (0-2), 49' Jorgensen (1-2), 68' Engels (2-2)
Club Brugge: Ryan, De Bock, Duarte, Engels, Meunier, Sobota (80' Bolingoli), Menegazzo (46' Jorgensen), Vazquez (92' Dierckx), Simons, Storm, Castillo
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Acheampong, Tielemans, Praet, Defour (64' Kljestan), Kabasele (87' Cyriac), Mitrovic (77' Suarez)
Gele kaarten: 12' Defour, 23' Castillo, 35' Menegazzo, 79' Kljestan
Rode kaart: 89' Castillo (2x geel)
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 29.042

Sporza

clubbrugge jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...